We hebben zo allemaal onze gewoontes. De ene bijt op haar nagels, de andere slaat vaak haar armen over elkaar, en Meghan? Die raakt haar lokken aan. Heel de tijd. Maar écht constant.

Koninklijke spotlights

Waarom ze haar harendie onlangs tegen de koninklijke etiquette opgestoken waren – zo regelmatig aanraakt? Volgens lichaamsexpert Blanca Cobb maakt de royal-to-be het hiermee zichzelf wat comfortabeler als ze alweer voor miljoenen mensen en camera’s moet verschijnen. “Sommige mensen raken hun haren aan, anderen wrijven over hun arm… het zijn stuk voor stuk manieren om jezelf zowel psychologisch als fysiek te kalmeren in angstige, oncomfortabele of stressvolle situaties,” zegt Blanca Cobb.

Tijdens haar bezoek aan het Reprezent 107.3FM Radio station.

Lichaamstaal of gewoonte?

“Je moet wel alles in z’n context zien,” nuanceert Cobb. “Als iemand bijvoorbeeld constant haar haren aanraakt in een dagdagelijkse situatie – zoals bij het praten aan de telefoon, een boek lezen of televisie kijken – dan is het meer een gewoonte in plaats van lichaamstaal. Als je hetzelfde doet tijdens een discussie of als er iemand bij jou in de buurt is waarbij je jezelf niet comfortabel voelt, is het meestal wél een vorm van lichaamstaal.”

“In het geval van Meghan Markle gaat het duidelijk om een handeling die haar geruststelt,” zegt Cobb. “Daarnaast houdt ze haar hoofd ook lichtjes schuin en trekt ze haar kin in om zichzelf te beschermen.”

Prins Harry en Meghan Markle op de dag van hun verloving.

Aan de andere kant, is die houding ook net een teken van vertrouwen. “Als Meghan haar hoofd tilt, laat ze haar hals zien wat een kwetsbaar deel van het lichaam is. Hiermee wekt Markle nog extra sympathie en allure. De manier waarop ze door haar lokken gaat, is tegelijkertijd speels naar de camera toe,” observeert de lichaamsexperte. “Omdat Meghan meer en meer in de koninklijke spotlights zal komen, zal het na een tijdje waarschijnlijk dus een teken van vertrouwen worden.”

Prins Harry en Meghan Markle op de Terrence Higgins Trust World AIDS Day Charity Fair.

Hoewel het ook aan de wind kan liegen natuurlijk. Ze zitten tenslotte op een eiland…

Meer over Meghan Markle