Home Celebs De lijnen op de achterkant van je iPhone hebben wel degelijk een...

De lijnen op de achterkant van je iPhone hebben wel degelijk een functie

De lijnen op de achterkant van je iPhone hebben wel degelijk een functie

Heb jij je ooit afgevraagd waarvoor die horizontale lijnen dienen op de achterkant van je iPhone? Wij ook niet. Maar ze zijn blijkbaar wel onmisbaar.

Voor de iPhone-leken onder ons, het gaat over de twee horizontale lijnen op de achterzijde van een iPhone 6 en 6S. Zowel boven- als onderaan lopen er een dunne plastieken lijntjes over het toestel. Wel, dankzij die strepen kan jouw smartphone connectie maken met het netwerk. Het zijn namelijk de antennes van je gsm.

Bij de oudere modellen zaten die antennes verborgen in de telefoon zelf. Maar de iPhone 6 en 6S hebben een metalen behuizing, wat de doorstroom van radiogolven in de weg staat. Daardoor zou het verzenden en ontvangen van informatie gehinderd kunnen worden. Door de antennes te omhullen met plastiek én ze aan de buitenkant van de gsm te plaatsen, wordt dat probleem dus opgelost.

Als je die horizontale lijnen echt te lelijk vindt, dan hebben wij goed nieuws. Want voor de volgende versie van iPhone, is Apple intussen al op zoek naar een oplossing om de antennes toch terug te integreren in het binnenwerk. Of ga voor de goedkopere uitweg en koop in plaats van een nieuw toestel gewoon een nieuw hoesje. Hier vind je enkele fashionable iPhone covers.

Lees ook: