Wie de relatie van Hunger Games-actrice Jennifer Lawrence (28) en haar kunstzinnige boo Cooke Maroney (33) een beetje in de gaten heeft gehouden – voor zover dat mogelijk was natuurlijk – zal het niet verbazen: erg veel is er vooralsnog niet bekend over de aanstormende bruiloft van het Hollywood-koppel. In tegenstelling tot Lawrence’s eerdere – vrij publieke – relaties met onder meer filmregisseur Darren Aronofsky en acteur Nicholas Hoult, kiest de actrice er nu immers expliciet voor, haar liefde voor Maroney een beetje meer buiten de spotlights te beleiden.

Ondanks de geringe publieke ruchtbaarheid, zou het koppel de laatste weken echter al druk bezig zijn met de voorbereidingen voor hun huwelijk. Dat wisten enkele welingelichte bronnen recent te vertellen aan het Amerikaanse Entertainment Tonight.

Hoe het ‘sprookjeshuwelijk’ van de beeldige Lawrence met haar ‘artistieke prins’ er dan ongeveer uit zal zien? We zetten even alles wat we weten op een rijtje!

De ‘geheime’ locatie

Over de locatie zijn Lawrence en Cooke het blijkbaar nog niet helemaal eens. Wat ze wél al weten, is dat de festiviteiten hoogstwaarschijnlijk zullen plaatsvinden in New York. Niet alleen woont Maroney zelf in de Big Apple, ook gaf het koppel recent hun verlovingsfeest al in de stad.

Volgens de bron zou het koppel wel bijzonder voorzichtig omspringen met de locatie voor hun droomhuwelijk, omwille van privacy-redenen. “Privacy is voor Cooke en Jennifer erg belangrijk, daarom zijn ze tot nu toe erg geheimzinnig gebleven wat mogelijke locaties betreft”, zo klinkt het.

Kiezen voor een high society-hotspot als New York – waar het zowaar krioelt van de celebs en Hollywood A-listers en waar iedereen bovendien zó druk bezig is dat een huwelijksfeest meer of minder er niet meteen opvalt – kan voor Lawrence en Cooke dan ook wel eens een goede zet zijn.

Setting: romantisch, maar subtiel

Mocht hun verlovingsfeest overigens een voorbode zijn voor het trouwfeest dat opkomst is, dan zullen ‘subtiel’, ‘romantisch’ en ‘low-key’ inderdaad sleutelwoorden worden. De engagement party, die plaatsvond op 11 mei in het River Café te Brooklyn, werd immers vooral gerapporteerd als ‘pretty casual‘. De gastenlijst van het subtiele, maar voorname feestje beperkte zich tot de beste vrienden van het koppel – zoals onder meer Amy Schumer en Emma Stone – en hun beider families.

Een dergelijke gastenlijst en een casual ontspannen sfeertje, zal vermoedelijk dus ook voor hun huwelijksfeest het ideaalbeeld zijn. “Hun visie op een bruiloft is vrij traditioneel“, zo vertelt de bron aan ET. “Ze willen vooral gewoon hun liefde vieren in het bijzijn van hun dichtste vrienden en familie.” Hun prille huwelijksgeluk meteen delen met de omvangrijke beau monde van de Amerikaanse film- en televisie-industrie, hoeft voor het koppel dus duidelijk niet zo nodig.

“Jennifer en Cooke zijn eigenlijk vrij low-key en down to earth-mensen. Een pretentieuze of al te uptight sfeer willen ze zeker op hun eigen bruiloft dan ook liever vermijden.”

It’s all about the dress

Ook wat haar jurk betreft zal Lawrence het vermoedelijk vrij simpel, maar stijlvol houden. Tenminste: als we mogen afgaan op het ontwerp dat de actrice uitkoos om haar verlovingsfeest te vieren toch. Voor die gelegeheid hulde Lawrence zich in een geraffineerde, maar vrij ‘gewone’ poederroze jurk in chiffon met een diepe uitsnijding aan de hals.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het ontwerp voor de jurk kwam van L. Wells, het bruidslabel van de bevriende ontwerpster Laura Wells. Vooraleer Wells haar eigen bruidslijn oprichtte, deed ze jarenlang ervaring op bij Vera Wang. Dat de designer ook Lawrence’s trouwjurk voor haar rekening mag nemen, is dus niet ondenkbaar. Hoewel: ook een ontwerpje van Dior is bij ‘kind aan huis’ Lawrence natuurlijk ook nooit ver weg.

Put a ring on it

Ook als we afgaan op de ring waarmee Maroney om Lawrence’s hand bood, kunnen we stellen dat de wedding-look ‘elegant, maar subtiel smaakvol’ zal zijn. Enkele maanden geleden werd de actrice in de New Yorkse straten immers voor het eerst gespot met een vrij klassieke, maar wel enigszins in het oog springende diamanten ring aan haar vinger. Enkele weken later – tijdens de fashion show van Christian Dior op de Parijse modeweek – kreeg het grote publiek dan eindelijk een close-up van ‘het steentje’ te zien.

Het bleek een vrij opvallende ring in de vorm van een 5-karaats langwerpig design met een emerald geslepen diamant in een witgouden of platina frame. Het ontwerp kwam van de hand van de New Yorkse juwelier Alison Lou. Het totale kostenplaatje ervoor wordt geschat ergens tussen de 60.000 en 100.000 dollar.

De toekomst

Hoewel er nog veel werk aan de ‘wedding’-winkel lijkt, denkt het koppel blijkbaar ook al verder na dan de effectieve ceremonie. Het lijkt dan ook écht menens te zijn tussen Lawrence en Cooke, zo zegt ook de bevriende bron aan AT. “Niet alleen zijzelf, maar ook hun families geloven echt dat het tweetal voor elkaar gemaakt is”, zo klinkt het. “Zijn familie kan bovendien erg goed opschieten met die van haar en vice versa.” Het hele ‘huisje-tuintje-boompje’-plaatje lijkt dan ook zo goed als compleet.

Daar lijken ook Lawrence en Cooke zelf wel iets voor te voelen trouwens: “Jennifer en Cooke willen beiden erg graag kinderen, en praten dan ook volop over het starten van een eigen gezin.” Tot die tijd kan het tweetal echter nog volop genieten van het gezelschap hun beider reeds bestaande relatives, zo blijkt: “Hun ouders komen erg goed met elkaar overeen. Iedereen kijkt dan ook al uit naar de echte big family get-togethers.”

Van die grote familie-aangelegenheden, zal het huwelijksfeest van Jen en Cooke waarschijnlijk dan ook alvast het eerste mooie in het rijtje zijn! Wij kunnen alvast niet wachten!

Lees ook:

SOURCE: W Magazine / Entertainment Tonight