Home Celebs Met deze truc spaar je de batterij van je laptop

Met deze truc spaar je de batterij van je laptop

Met deze truc spaar je de batterij van je laptop

Je kent het ongetwijfeld, je wilt nog snel even iets afwerken op de trein, maar dan… een lege batterij. Een bron van frustratie! Gebruik daarom deze trucjes zodat je batterij het langer uithoudt.

Houdt de batterij van je laptop het niet lang uit? Hou dan rekening met de volgende tips. 

In de eerste plaats is het belangrijk van niet te veel onnodige tabbladen open te laten staan. Je computer wordt er niet alleen trager van, je zoekopties in zoekmachines laden minder snel en je batterij loopt leeg. Tip: druk de Shift- en escapetoets tegelijkertijd in, zo ontdek je in een oogwenk welke tabbladen je allemaal hebt open staan. Iets even niet meer nodig? Sluit het! 

 

Heb je Windows?

Druk je ctrl-, alt- en deletetoetsen tegelijkertijd in, en kies voor taakbeheer. In het tabblad 'processes' zie je het geheugenverbruik in de kolom 'Memory'. Je krijgt er een overzicht van je geheugenverbruik. Daar merk je al snel welk programma je batterij doet leeglopen. Hou zeker Foto-viewer of Photoshop in de gaten! 

Heb je een MAC?

Druk bij een Mac de spatiebalk samen in met de commandtoets. Je komt terecht in de activiteitenmonitor waar je ‘activity monitor’ intypt. Bovenaan vind je het programma dat de meeste energie verbruikt. Ga nu naar Chrome en kijk bij je taakbeheer naar ‘meer hulpprogramma’s’. Nu wordt het al snel duidelijk welke tabbladen al je energie opslorpen. Opgelost is je raadsel!

Vergeet ook zeker niet om je computer minstens dagelijks af te sluiten! Net zoals jezelf heeft je computer af en toe zijn rust nodig. 

Lees ook:

8 tips om meer te bewegen op kantoor

7 tips om efficiënt van thuis uit te werken

Dankzij deze jobs verdienen vrouwen het meest