The first Monday of May betekent in modetermen maar één ding: een pak oogverblindende celebrities in al even oogverblindende outfits op de rode loper van het Met-gala. Het thema waar de genodigden dit jaar de mosterd mochten halen voor hun glamoureuze look: ‘Gilded Glamour’, een term die verwijst naar de Gilded Age New York, een periode die bekendstaat als een tijd van ongekende welvaart en culturele verandering. Het hoogtepunt van de avond? Dat moet de Marilyn Monroe-jurk van Kim Kardashian geweest zijn.

Gilded Glamour

Naar goede gewoonte weer veel en vooral goedgekleed schoon volk op de trappen voor het Metropolitan Museum of Art in New York gisteren. De tentoonstelling die er feestelijk geopend werd? In America: A Lexicon in Fashion. De co-chairs die het Met-gala dit jaar mee in goede banen mochten leiden, waren niemand minder dan Blake Lively en haar man Ryan Reynolds, Regina King en Lin-Manuel Miranda.

De prijs voor meest spraakmakende look: die mocht ook dit jaar weer op naam van Kim Kardashian geschreven worden. Als allerlaatste van de bekende Jenner-Kardashian crew kwam la Kim op de trappen van de rode loper aan, gehuld in de glamoureuze en nauwaansluitende glitterjurk waarin Marilyn Monroe haar wereldvermaarde ‘Happy Birthday’ zong voor de jarige president John F. Kennedy in 1962.

Dat de reality-ster zo laat – en apart van de rest van haar familie – op het event arriveerde, had alles met haar jurk in kwestie te maken. Naar verluidt moest Kim zich omkleden in een geheime en streng beveiligde ruimte. Wie het kostenplaatje van de jurk kent, begrijpt meteen waarom: de jurk werd in 2016 voor maar liefst 5 miljoen euro geveild en bevindt zich sindsdien meestal in de streng bewaakte omgeving van een museum.

Naast Kim K. ook nog tal van andere extravagante outfits op de rode loper natuurlijk. De meest opvallende looks op een rij.

Met Gala 2022: de meest opvallende looks op de rode loper

Blake Lively (in Atelier Versace) en Ryan Reynolds

Blake Lively straalt aan de arm van man Ryan Reynolds in een custom made koperkleurige jurk van Atelier Versace.

Blake Lively

Een jurk die overigens nog wat voor het oog van de camera in petto had: tijdens het fotomoment werden de gigantische strikken van Blakes jurk losgeknoopt waardoor er een gigantische ijzig blauwe sleep tevoorschijn kwam. Een verwijzing naar het statige Amerikaanse Vrijheidsbeeld.

Kendall Jenner

Emma Chamberlain

Winnie Harlow

Billie Eilish

Emma Stone

Paloma Elsesser

Kiki Layne

Brooklyn Beckham en Nicola Peltz

Camila Mendes

Gigi Hadid

Lizzo

Simone Ashley

Caroline Trentini

Hillary Rodham Clinton

Tessa Thompson

Lenny Kravitz

Camila Cabello

Alessandro Michele en Jared Leto

Hailey Bieber

Janelle Monáe

Kaia Gerber

Evan Mock

Anna Wintour

Rosaliá

Alexa Chung

Stromae

Laura Harrier en Stormzy

Kylie Jenner

Emily Ratajkowski

Sabrina Carpenter

Ciara

Meer mode en celebs: