De Grammy’s zijn opnieuw uitgereikt. Vannacht niet opgebleven om alles zelf te bekijken? Wij zetten de hoogtepunten even voor je op een rijtje.

Benieuwd wat er in de goodiebags zit die de artiesten ontvangen? Je ontdekt het hier.

Deze Grammy’s zaten vol politieke statements (lees: uithalen naar Trump), odes aan overleden grootheden en een ode aan ‘zwart’, want sommigen stuurden zelfs hun kat omdat te weinig zwarten een Grammy winnen. Wij zetten enkele hoogtepunten op een rijtje.

Adele eert George Michael

2016 was het jaar waarin we afscheid moesten nemen van veel muzikale grootheden, zo ook George Michael. Adele maakte een cover van ‘Fastlove‘ om de zanger te eren. Een prachtige versie, al moest ze wel even stoppen, want in het midden van het nummer zei ze opeens: “Het moet perfect zijn, ik kan dit hem niet aandoen”, zei ze. Dus ze begon prompt opnieuw. Bekijk zeker even het nummer, want het is een prachtige versie.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fuck you, Trump

De show bevatte ook heel wat politieke statements. Zo noemde rapper Busta Rhymes Donald Trump ‘President Agent Orange’, gewaagd. Want de naam slaat niet alleen op zijn vreemde oranje kleurtje, maar ook op een chemisch product dat in de Vietnamoorlog werd ingezet, en onder andere de ziekte van Hodgkin en verschillende kankers kan veroorzaken. “Ik wil ‘president Orange’ bedanken voor de onsuccesvolle poging om moslims te bannen. Nu komen we samen.”

https://www.youtube.com/watch?v=FzYW0U7fV5g

Mannenblad GQ gaf Trump die broodnodige make-over. Het resultaat is een hilarische video, bekijk hem hier.

Queen B’s prachtige speech

Beyoncé was dan misschien niet de grote winnaar van de Grammy’s, ze won ‘enkel’ de prijs voor beste muziekvideo voor ‘Formation’ en de award voor ‘best urban contemperorary album’ voor ‘Lemonade’. Zelfs hoogzwanger zag ze er adembenemend uit. Waarmee ze vooral de aandacht trok? Met haar prachtige speech over gelijkheid.

https://www.youtube.com/watch?v=C7wwWrTrUOg

Heb jij de prachtige foto’s van de zwangere Beyoncé nog niet gezien? Check ze dan zeker even hier.

 

Adele eert Beyonce

Wie dan wel de grote winnaar was? Adele. Zijn nam 5 awards mee naar huis, onder andere voor beste plaat en beste nummer. Maar toen ze de prijs voor het beste album in ontvangst nam gaf ze een bijzonder emotionele speech. “Het album Lemonade is monumentaal, het zit zo goed in elkaar en ik hou van Beyoncé“, zegt ze in tranen. “De manier waarop je ons doet voelen en waarop je mijn zwarte vrienden laat voelen is geweldig, hoe zij durven op te komen voor zichzelf.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Witte awards?

Er was ook dit jaar heel wat kritiek op de Grammy’s. Het was al sinds 1999 geleden dat een zwarte vrouw – Lauryn Hill – de award voor het beste album mee naar huis mocht nemen. Gelukkig toch ook zwarte winnaars. Chance The Rapper kreeg het beeldje voor ‘Best New Artist’ en is daarmee één van de belangrijkste zwarte winnaars van deze editie.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer nieuws over celebs: