Dat ultieme kerstgevoel reikt verder dan een bloedband; zonder vrienden geen feest. Wij nodigden in dit nummer van Feeling onze favoriete gezichten van 2019 uit met hun besties (friends en/of family) en zie ze stralen! Bekijk hier alvast een preview, en ren daarna naar de krantenwinkel om de nieuwe Feeling in huis te halen!

Model & ontwerper Cesar Casier feest met Jeugdvriendin Marieke De Pauw

Marieke: “Onze vriendschap is begonnen dankzij Mariah Carey. Een gemeenschappelijke vriendin had ons allebei uitgenodigd om op een zwoele zomeravond naar de surfput in Heusden te gaan. Met een grote groep vrienden bouwden we een kampvuur, dronken Bacardi Breezers en gingen skinnydippen in het meer. Cesar viel me op omdat hij alleen langs de kant zat te luisteren naar de nieuwste hit van Mariah Carey. Ik ben zelf een superfan, dus ging ik bij hem zitten. We hebben samen de rest van de avond, elk met een oortje in, naar We belong together geluisterd, op repeat. Toen we naar huis reden, kwamen we voorbij een huis dat in brand stond. Een superakelig moment. Niet veel later bleek de deur van de auto niet goed dicht en vloog het portier open in een bocht. Het was zo’n bizarre avond dat we meteen beste vrienden waren. Cesar heeft een hectisch leven en ik zorg voor stabiliteit. Ik kan goed meegaan in zijn wilde avonturen en extravagantie, maar ik kan ook goed luisteren en raad geven. Omgekeerd brengt Cesar veel vrolijkheid in mijn leven. We zijn allebei even impulsief en reizen heel graag. Als ik morgen op vakantie zou willen vertrekken, zou Cesar meteen meegaan. Ik heb veel aan hem te danken. Toen ik 22 was, heb ik het uitgemaakt met mijn lief en ben ik gestopt met mijn studies. Het leven zat tegen. Cesar woonde toen in New York en zei: ‘Kom gewoon een tijdje bij mij logeren’. Hij wist dat ik styliste wilde worden en regelde een stage bij de bekende Belgische stylist Tom Van Dorpe. Ik had geen geld en mijn ouders vonden het een slecht idee. Maar vijf dagen later zat ik op het vliegtuig naar New York. Ik ben daar bijna twee maanden gebleven. Cesar heeft me toen uit die moeilijke periode gesleurd. Dat was life changing voor mij. Nu, tien jaar later, is onze band nog even sterk. We bellen veel, soms maar twee minuten. En als we een gaatje vinden, zitten we samen op het vliegtuig naar de zon.”

“We belong together, die song hebben we samen de hele nacht op repeat beluisterd”

Cesar: “Ik heb het weleens nodig om ruzie te maken, maar met Marieke is dat echt waar nog nooit gebeurd. Ze irriteert me gewoon nooit, ook al zitten we een week op elkaars lip. Ik verwacht wel veel van mijn vriendinnen: ze moeten er altijd voor me zijn. Ik kan wel dertien keer op een dag bellen (lacht), gewoon, omdat ik even wil laten weten dat ik pakweg eten heb gemaakt. Ik ben veeleisend, ja, en ik heb veel aandacht nodig. Ik heb een grote kring vriendinnen, en ze zorgen er elk op hun manier voor dat ik me geliefd voel, en gesteund. Op Marieke kan ik altijd rekenen, en dat voelt gewoon heel goed. Ook al moet ik af en toe van mijn oren maken: soms hoor ik haar een paar dagen niet, en dan word ik écht slechtgezind. Dan stuur ik haar een bericht, om te vragen of ze boos is of zo, en waarom ze me negeert. Ik zei het al: ik heb écht veel aandacht nodig ( lacht).”

Meer lezen? De nieuwe Feeling + GOLD Kopenhagen ligt vanaf 20 november in de winkel

MEER OVER KERSTMIS & VRIENDSCHAPPEN:

Tekst: Kristin Stoffels – Beeld:Domen / Van De Velde