Gisteravond werden in New York – voor de 36ste keer op rij – de MTV Video Music Awards uitgereikt. Vooral zangeressen Taylor Swift (29), Ariana Grande (26) en Billie Eilish (17) vielen in de prijzen. En hoewel die laatste twee niet present tekenden op het evenement – beide zangeressen zijn op dit moment immers op tournee – viel er op de rode loper desalniettemin weer heel wat ‘schoon volk’ te bespeuren.

Van Taylor tot Lenny

Van de gewaagde, maar matching outfit van zusjes Gigi en Bella Hadid, tot het blitse all in one-pak van Todrick Hall en de snake-look van H.E.R: dit waren de meest spraakmakende en opvallende looks van de avond.

Taylor Swift

Zangeres Taylor Swift, die met maar liefst drie beeldjes naar huis ging, koos voor een trendy outfit in een sequined blazer, in een kleurrijk Versace-achtig motief en een paar zwarte tot over-the-knee-boots. Niet iedereen komt er mee weg, maar op Taylor, it’s all fine.

Gigi en Bella Hadid

Komen in aanmerking voor de award van ‘best dressed‘ van de avond: de modellen-zusjes Gigi en Bella Hadid. Terwijl Bella koos voor een speciaal ontwerp met crop top en matching onderstuk in beige met een geel bloempje, ging zus Gigi voor een korset-achtig bovenstuk met een glanzende pantalon in beige: erg luxueus en toch jong!

Heidi Klum

Ook presentatrice en ex-model Heidi Klum tekende present. Zij deed dat in een erg asymmetrisch uitgesneden jurk in een zwart sequined stofje: very glamorous!

Tammy Hembrow

Instagram-mama en fitness-goeroe Tammy Hembrow toonde haar prachtige – en afgetrainde – contouren in een nauwaansluitende kokerrok in metallic en bijpassend klein uitgevallen bovenstukje!

FKA Twigs

Ook de Britse zangeres FKA Twigs nam het qua fashion extravaganza naar goede gewoonte weer bijzonder serieus: zij koos voor een korte – wederom sequined – jurk in metallic, maar dan met een groot Oriëntaals gehalte: niet alleen het subtiele floche-rijtje onderaan de jurk, maar zeker ook de luxueuze stofkeuzes die rest van haar outfit vervolledigen dragen bij tot die look. Go Tahliah!

 

Ebonee Davis

Amerikaans mode en activiste Ebonee Davis koos voor een poweroutfit met waarin niet alleen haar engagement, maar ook haar etnische roots mooi konden uitblinken. Leuke eye catcher: haar outfit-matching halsketting en een metallic armband rond de bovenarm.

June Ambrose

June Ambrose had het duidelijk meer in de leisure-look gezien: in een ontspannen boyfriend jeans in leopard, een loszittend shirt met hoog vakantie-gehalte en een paar leuke sneakers, struinde ze over de rode loper.

Kiana Ledé

De Amerikaanse zangeres Kiana Ledé ging voor een ribboned jurk in zachtroze fluweel. Een stel gelijkgekleurde pumps met een stukje see-through PVC en een boain fake fur, maakten het rond.

Keke Palmer

Keke Palmer kwam haar rode loper-momentje dan weer opeisen in een nauwaansluitende gele jurk met de nodige dosis glitters. Eye catcher van haar outfit echter: een bijpassende, groot uitgevallen gsm-tasje in goud.

Bebe Rexha

Bebe Rexha was haar outstanding zelve in een asymmetrisch uitgesneden korte jurk in metallic. Samen met wat zachtroze op de lippen en haar felle blonde lokken, een verrassend goede look.

Lenny Kravitz

Ook rock-legende Lenny Kravitz mocht op deze 36ste editie van de MTV Video Music Awards natuurlijk niet ontbreken: de gitarist en zanger was zijn immer coole zelve in een outfit in dubbele jeans, afgewerkt met een diep uitgesneden shirt in gouden glitters en een hip stel witte cowboy-boots!

H.E.R.

De Amerikaanse zangeres en songwriter, Gabriella Wilson – beter bekend als H.E.R. – haalde haar grootste cool boven in een stoere jumpsuit in kaki en een bloemenprint op de schouder. Haar meest in het oog springende accessoire was echter toch.. haar Boa Constrictor.

Halsey

Ook zangeres Halsey maakte van de gelegenheid gebruik om outfit-gewijs even alles uit de kast te halen. Love it of niet: maar Ashley Nicolette ging voor een breed uitwaaierende – en openvallende – jurk in oranjerode organza en iets dat lijkt op een zwarte stukje underwear.

Skylar Grey

De Amerikaanse singersongwriter Skylar Grey hield het – op haar arsenaal aan tattoo’s na dan – vrij simpel en verscheen in een korte dress in zwart fluweel.

Todrick Hall

Eén van dé blikvangers van de avond was de outfit van Todrick Hall: in eerste instantie verscheen die nog in een all metallic ruimtevaarderspak, maar voor het feestje achteraf hulde hij zich in dit glamoureuze shirt in zwart.

Beeld: Getty Images. 

Lees ook: