Home Celebs Obama eert Ellen Degeneres voor haar aandeel in homorechten

Obama eert Ellen Degeneres voor haar aandeel in homorechten

Obama eert Ellen Degeneres voor haar aandeel in homorechten

Obama heeft ‘Presidental Medals of Freedom’ uitgedeeld, de hoogste burgerlijke onderscheiding in Amerika. Heel wat bekende Amerikanen werden ook gelauwerd. Waaronder Ellen Degeneres voor haar invloed op de homorechten.

 

In 1997 kwam Ellen Degeneres uit de kast als lesbienne, nu lijkt dat vanzelfsprekend, maar op dat moment nam ze een serieus risico, want hoe zou de wereld reageren op een vrouw die op vrouwen valt? De wereld reageerde zoals het moet, want Ellen is nog steeds een van de meest populaire comédiennes en niemand maalt om haar geaardheid. Bovendien zijn de homorechten in Amerika er sindsdien goed op vooruit gegaan.

Lees ook: Ellen Degeneres en andere celebs bewijzen dat echte liefde voor eeuwig is 

Het risico dat Ellen nam is ook Obama niet ontgaan. Nu, bijna 20 jaar nadat ze publiekelijk vertelde op vrouwen te vallen, lauwert de president haar met een medaille en een prachtige speech.

Liefde

Ellen is al meer dan 12 jaar samen met Portia de Rossi. Ze is duidelijk geëmotioneerd door de prachtige speech van Obama, en dat kunnen we maar al te goed begrijpen. Wat een man. En hij weet zelf ook goed wat ware liefde is, bekijk het prachtige liefdesverhaal van de Obama’s hier in 9 beelden. Meer foto’s zien van die prachtige president? Ontdek hier de favorieten van de huisfotograaf van het Witte Huis. 

Meer over Obama en de Amerikaanse verkiezingen