Dat ultieme kerstgevoel reikt verder dan een bloedband; zonder vrienden geen feest. Wij nodigden in dit nummer van Feeling onze favoriete gezichten van 2019 uit met hun besties (friends en/of family) en zie ze stralen! Bekijk hier alvast een preview, en ren daarna naar de krantenwinkel om de nieuwe Feeling in huis te halen!

Blogger Paulien Riemis – & actrice Bab Buelens – met studievriendin Lisa Moens

Lisa: “Onze vriendschap is totaal vrij van verplichtingen en dat maakt ze zo fijn.”

Paulien: “Soms zien we elkaar lange tijd niet of spreken Lisa en Bab vaker af met hun tweeën, of omgekeerd. Dat maakt niet uit. Als we samen zijn, pikken we de draad weer op.”

Bab: “Lisa is de moeke van onze groep. Ze geeft geregeld etentjes bij haar thuis en die eindigen altijd dansend op Anastacia in de living.”

Lisa: “En dan begint Paulien steevast te zwieren met haar lange spaghetti-armen ( lacht).”

Bab: “Paulien is de clown van de groep, maar ze is ook de grote zus die haar shit together heeft.”

Paulien: “Bab lijkt meer op Lisa, zij hebben allebei dat zorgende, emotionele kantje.”

Lisa: “Doordat we elkaar jong hebben leren kennen, hebben we al heel wat gebroken harten en levensvragen met elkaar gedeeld.”

“We hebben al heel wat gebroken harten en levensvragen met elkaar gedeeld”

Paulien: “Lisa en ik hebben op hetzelfde moment gebroken met onze toenmalige vriendjes. We zaten beiden in een lange relatie die niet meer werkte. In die periode gingen we samen elke dag sporten, dat was onze escape.”

Lisa: “We zijn toen allebei tot de conclusie gekomen dat we dat deden omdat we niet graag thuis waren. Niet veel later waren we allebei single.”

Bab: “Vriendinnen zijn er om je te helpen op zulke momenten. Een paar maanden geleden nam ik een sabbatical, alles kwam samen en dat was overweldigend. Paulien heeft me echt opgevangen. Met je vriend praten over die dingen is niet altijd hetzelfde.”

Paulien: “Mannen begrijpen ons gewoon niet altijd.”

Bab: “Ik krijg soms een diepere bevestiging van Lisa en Paulien als er iets mis is dan van mijn lief. Wij zijn bruter, eerlijker tegen elkaar, maar ook heel lief. Mijn vriend is vaak voorzichtiger. Hij wil me sparen. Met mijn vriendinnen kan ik samen huilen, maar we nemen ook geen blad voor de mond.”

Paulien: “Iémand moet het soms gewoon zeggen: ‘Dat was dom, hè!’”

Lisa: “Dat hebben jullie al héél vaak tegen mij gezegd ( lacht).”

Meer lezen? De nieuwe Feeling + GOLD Kopenhagen ligt vanaf 20 november in de winkel

 

Meer over Kerstmis & vriendschappen:

Tekst: Kristin Stoffels – Beeld:Domen / Van De Velde