Home Celebs Pink Monday: jouw bedrijf in actie tegen borstkanker

Pink Monday: jouw bedrijf in actie tegen borstkanker

Pink Monday: jouw bedrijf in actie tegen borstkanker

Het vraagt heel wat moed om na een periode van borstkanker weer aan de slag te gaan. Begrip en steun vanuit familie, vrienden én vooral ook vanuit het bedrijf is super belangrijk. Oktober is de internationale borstkankermaand en daarom spoort Pink Ribbon bedrijven aan een Pink Monday te organiseren. Welcome back!

 

In bedrijven is er vaak te weinig kennis en info om (ex-)borstkankerpatiënten goed te begeleiden. Zowel bij de diagnose, tijdens de behandeling als bij de werkhervatting is er onvoldoende dialoog en communicatie rond de ziekte. Daarom roept Pink Ribbon op om vanaf 10 oktober tot 28 november een Pink Monday te organiseren.

Maandag kleurt roze

‘Maandag is de dag waarop waarop ex-patiënten gewoonlijk het werk hervatten na borstkanker. We roepen bedrijven dan ook op een Pink Monday te organiseren, waarbij ze ze het ethisch charter onderteken, informatie verspreiden, fondsen inzamelen en alle medewerkers aansporen een roze toets te geven aan hun kledij,’ zegt Bettina Geysen, directeur van Pink Ribbon vzw.

Op maandag 10 oktober organiseerde The Estée Lauder Companies hun 'House of Beauty'

The Estée Lauder Companies financiert de bewustwordingscampagne en gaf op maandag 10 oktober het startschot met hun ‘House of Beauty’. ‘Met ons initiatief hebben we extra middelen ingezameld voor Pink Ribbon en maakten we onze medewerkers meer bewust van de problematiek van borstkanker op de werkvloer,’ zegt Franck Besnard, General Manager Benelux van The Estée Lauder Companies.

Share, like, support & win

Neem op Pink Monday een foto aan jullie koffieautomaat met je roze lintje en maak samen met je collega’s kans op een Baristatasting of een Happy Healthy Teambuilding. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de website van Pink Monday.

Feeling-lezeressen over borstkanker

Virginie kreeg een wake-up call door haar borstkanker
Anne had borstkanker & kreeg je schok pas nadien te verwerken
Zoë heeft door borstkanker haar grote droom moeten opgeven