Home Celebs Prachtig: premature baby overleeft dankzij tweelingszusje

Prachtig: premature baby overleeft dankzij tweelingszusje

Prachtig: premature baby overleeft dankzij tweelingszusje

Het bewijs dat de liefde van een tweelingszus van levensbelang kan zijn.

De Australische Lily Cobbing woog bij de geboorte maar 390 gram. Haar zusje tweelingzusje Summer woog 840 gram, bijna dubbel zoveel. Lily haar overlevingskansen waren niet zo groot, en na de geboorte leek het zelfs even de verkeerde kant uit te gaan. Maar toen mama Michelle haar dochtertje wilde opgeven, gebeurde er een mirakel. 

De liefde van haar zusje bleek haar redding

"Lily was echt heel klein", vertelt de moeder in een interview met Daily Mail. "Haar oortjes waar net gedroogde abrikozen en haar buikje was nog doorzichtig zodat je haar organen zag zitten. Haar oogjes hield ze de eerste weken gesloten." Het zag er niet goed uit. 

Maar toen Lily in contact kwam met Summer, haar tweelingszusje, ging het beter. Lily en Summer kropen tegen elkaar aan. De liefde van haar zus bleek haar redding te zijn.

Acht maanden lag de kleine Lily in het ziekenhuis, toen mocht ze, net als haar zusje, eindelijk naar huis. Intussen is de tweeling 5 jaar en zijn ze allebei kerngezond. Summer is groter dan Lily, maar voor de rest verschillen ze vooral in persoonlijkheid. "Lily is een rustige kleuter, terwijl Summer heel druk is", zegt de moeder.  

Tweeling

Bekijk ook deze hartverwarmende video, van een moeder die het donorhartje van haar zoon voor het eerst hoort kloppen.

 

Lees ook: 

Tonia bleef door haar ziekte kinderloos

De essentie van IVF in één pakkend beeld

Video: dit baby-olifantje wil maar niet uit bad