Er zijn bepaalde mensen die de wereld geregeld rondvliegen: modellen, zangeressen en royals. Tot die laatste categorie behoort prins Harry en hij zal er dan ook alles aan doen zich volledig thuis te voelen op hotel. Daarvoor heeft de hertog telkens één opvallend verzoekje.

Speciaal verzoek

Prins Harry reist veel en als je veel reist, weet je wel wat je nodig hebt om je helemaal thuis te voelen in een hotel. Als je royal bent, kunnen die verzoekjes meer omvatten dan ‘ik wil een kamer met een bad’ en Harry gaat inderdaad vérder dan dat.

Volgens Harry’s dichte vriend, de Argentijnse polospeler Nacho Figueras, heeft de hertog maar één speciaal verzoek als-ie op hotel is: het onnodige gebruik van plastic bannen.

Prince Harry en Nacho Figueras op de Sentebale Cup.

“We zaten samen op hotel in Rome, de avond voor de wedstrijd,” zei Nacho aan een interview met CBS Morning. “Hij praatte met iemand en zei: ‘Deze morgen dronk ik een koffie en er lag een plastic ding op om het af te dekken. Ook liet ik m’n shirt wassen en kreeg ik het terug in een plastic verpakking. Dat is toch overbodig?'”

Hart voor de natuur

Prins Harry komt al jarenlang op voor het milieu, net als zijn vader prins Charles. Volgens Marie Claire leerden ze als kind al vuil oprapen van de grond en te houden van ‘Moeder Aarde’. Ook van Harry’s vrouw, Meghan Markle, weten we dat ze een groot hart heeft voor de natuur. Wat een voorbeeld!

Meer over prins Harry