Royalty fans, mark your calendar! Want van 5 tot 8 september plant het meest besproken koningskoppel van de UK, Harry en Meghan, een tour door Europa. Welke landen ze zullen bezoeken en de reden die daar achter schuilt, ontdek je hier.

Pendelen tussen Londen en Düsseldorf

Nadat ons favoriet koningspaar een paar maanden uit de schijnwerpers bleef en genoot van het zonnige Los Angeles, is het tijd voor een werktripje naar Europa. Op de planning? Manchester, Düsseldorf en Londen: drie bestemmingen waar Harry en Meghan verschillende goede doelen zullen bezoeken die ze al jaar en dag financieel steunen. De twee royals staan bekend om hun liefdadigheidswerk en verheugen zich dan ook op hun reis: “Harry en Meghan kunnen niet wachten om de goede doelen te bezoeken die hun nauw aan het hart liggen. Ze kijken dan ook erg uit naar september”, vertelde hun woordvoerder.

Op 5 september wordt in Manchester het startsignaal gegeven van hun Europese tour. Daar vindt op dat moment de One Young World Summit plaats, een liefdadigheidsevenement waar maar liefst 190 jonge leiders samenkomen en debatteren over maatschappelijke kwesties. Harry en Meghan zullen het debat bijwonen en nadien een toepspraak geven.

Na hun bezoek aan de UK, reist het koninklijk paar door naar Duitsland, meer bepaald naar Düsseldorf, waar de Invictus Games doorgaan. Een organisatie die Harry zelf opstartte in 2014. Het is een internationaal multisportevenement voor militairen en veteranen, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Reünie met Queen Elizabeth & Co

Ook in Londen vinden er tal van liefdadigheidsevenementen plaats, wat ook deze stad onderdeel van de Europese tour van Harry en Meghan maakt. Op 8 september vliegen Harry en Meghan namelijk terug naar de UK voor de Well Child Awards, een ceremonie ter ere van zieke kinderen en jongeren in Groot-Brittannië en hun zorgverleners. 

Hoewel Harry eerder dit jaar al een bezoekje bracht aan zijn grootmoeder is het niet zeker of dit liefdadigheidsreisje gecombineerd wordt met een bezoekje aan koningin Elizabeth en de rest van de familie. Een ding is zeker: hier hebben we het laatste nog niet over gehoord.

Lees ook: