Home Celebs Snel gefikst: tips van een expert voor meer orde in je kleerkast

Snel gefikst: tips van een expert voor meer orde in je kleerkast

Snel gefikst: tips van een expert voor meer orde in je kleerkast

Na het succes van ons eerste boek Trek je plan in 50 stappen deelden we onze beste huis-, tuin- en keukentips in verschillende columns en rubrieken. Daaruit groeide het idee van een ultieme huishoudbijbel: Snel gefikst verschijnt op 3 november! Voor alle huishoudprobleem(pjes) komen we met veel liefde to the rescue met de handigste tips en weetjes om het leven aangenamer te maken. Bij de schoonmaak, de afwas, de was, het opruimen of het klussen. Daarbovenop vind je in het boek nog een pak lifehacks die je gewoon moét ontdekken.

 

Gisteren gaven we jullie 3 tips om een brandschone keuken en wasplaats te krijgen. Vandaag drie tips voor meer orde in je kleerkast.

1. Gebruik bliklipjes als kapstok

Maak plaats maak plaats maak plaats. Een handige tip als je geen plaats meer hebt om extra kapstokken te hangen: neem een blikje frisdrank en breek het lipje eraf. Dat schuif je over de hanger van een kapstok. In het andere gaatje hang je een andere kapstok en zo kan je vijftig procent meer kledingstukken ophangen in je kast! Makkelijk zat!

2. Elastiekjes tegen gladde kapstokken

Kleding kan makkelijk van een kapstok glijden, zeker wanneer ze vervaardigd is van een gladde stof zoals zijde. Om te voorkomen dat je kleren systematisch van de kleerhangers vallen, draai je best om beide uiteinden twee dikke elastieken. Die zullen ervoor zorgen dat de stof tegengehouden wordt. Nooit meer glijdende kleren!

3. Berg je beddengoed op in de kussensloop

Zorg ervoor dat als je de was gedaan hebt, je de hele set beddengoed opvouwt en wegbergt in een van de kussenslopen. Als je je bed wil verversen, hoef je zo niet steeds een queeste te ondernemen naar alle onderdelen van die ene set beddengoed en hou je altijd alles bij elkaar. Zo kan je steeds in een fris en passend bed slapen.

Snel gefikst, tips en tricks voor in en rond het huis (bij Manteau), vanaf 3 november in de boekhandel.

Meer handige tips van experts

Tips van een expert: zo krijg je een gezonde dosis zelfvertrouwen
Tips van een expert: zo leg je minder druk op jezelf