Home Celebs Straffe getuigenis: Ann werd mama op haar 40ste

Straffe getuigenis: Ann werd mama op haar 40ste

Straffe getuigenis: Ann werd mama op haar 40ste

Steeds vaker zien we vrouwen van 40-plus met een baby op de heup. Vandaag vertelt Ann, een 41-jarige architecte, hoe ze sinds de komst van haar June op wolkjes leeft.

 

De onvermijdelijke kinderwens

“Mijn vrienden herinneren het zich nog goed: op mijn achttiende wilde ik vier of vijf kinderen. Die kinderwens was er dus altijd al, maar ik wilde er niet meteen aan beginnen. Ik ging werken en trok voor een tijd naar het buitenland. Toen ik dertig werd, was ik er klaar voor. Alleen was mijn toenmalige partner niet enthousiast. ‘Later’, zei hij altijd. Dus stelde ik mijn kinderwens uit. Op mijn 35ste wilde hij nog altijd geen kinderen en dat was voor mij het moment waarop ik moest kiezen. Ik heb de relatie op dat moment verbroken, in de hoop dat ik iemand zou ontmoeten met wie ik wel een gezin kon stichten.

De zoektocht naar een papa

Ik ontmoette fijne mannen, maar mijn verwachtingen legden een enorme druk op hen. In mei 2014 dacht ik mijn match te hebben gevonden, maar al snel maakte ook hij me duidelijk dat hij al drie zonen had en niet zat te wachten op een vierde kind. Toen heb ik de klik gemaakt. Ik zou het alleen doen.

Eerst alleen en plots met twee

Die gedachte speelde al een tijdje, dus ik was voorbereid. Ik had mijn architectenbureau stopgezet en een job gezocht met gezinsvriendelijke uren en voldoende financiële zekerheid. Na de nodige lichamelijke en psychologische onderzoeken heb ik geopteerd voor ivf en een donor. Ik bleek na de eerste poging zwanger. Toch heb ik gewacht op de uitslagen van de prenatale testen voordat ik de gedachte durfde toe te laten en kon genieten van mijn zwangerschap.

Sinds zij er is, leef ik op wolkjes

Op 4 december 2015 kwam mijn kinderwens uit: June werd geboren. Sinds zij er is, loop ik op wolkjes. Ik pieker er wel over hoe ik haar later zal uitleggen dat ze geen papa heeft. En ik realiseer me dat het niet altijd gemakkelijk zal zijn als alleenstaande ouder, maar ik ben goed omringd door familie en vrienden, en ik ben vooral erg dankbaar dat het me ondanks de pech met de partners toch gelukt is om een gezin te hebben.”

Meer pakkende getuigenissen van sterke vrouwen vind je hier en hier.

Openingsbeeld: stockbeeld.

Lees ook: