Home Celebs Tips van een expert: zo kijk je positief naar body image

Tips van een expert: zo kijk je positief naar body image

Tips van een expert: zo kijk je positief naar body image

We hebben allemaal een uniek lichaam dat ons de kans geeft om te genieten, te dansen en te werken. Om te léven. Wat een fantastisch gegeven is dat! Toch zijn er doorheen de jaren heel wat factoren die ervoor kunnen zorgen dat we het respect voor dit lichaam (uit het oog) verliezen. De komende 3 dagen schrijf ik met veel plezier stukjes vol tips en informatie die hopelijk ook jou met meer zorg en liefde naar jouw lichaam  -en dat van een ander- kunnen laten kijken.

Vandaag gaan we alvast aan de slag met onze eigen verantwoordelijkheden….

1. Geef het goede voorbeeld

Als ouder ben je voorbeeldfiguur numéro uno voor je kind, want van jongs af kopiëren die ukjes gedragingen, woorden en gewoontes. En dus mag het geen wonder heten dat jouw lichaamsbeleving ook effect heeft op het body image van je zoon of dochter. Creëer daarom thuis een positieve sfeer rond bijvoorbeeld voeding door je niet openlijk zorgen te maken over calorieën (daar heeft niemand boodschap aan), maar samen te koken en te genieten van al het lekkers dat uit de keuken komt.

2. Zeg ‘neen’ tegen pesterijen

Pesten is jammergenoeg iets van alle tijden en leeftijden. Wie dus denkt dat dit enkel plaatsvindt op de speelplaats, heeft het grondig mis. Ook op de werkvloer of via sociale media laten volwassenen zich maar al te graag verleiden tot een rondje treiteren. Vooral op Facebook of Instagram is de stap snel gezet, en we denken graag ‘dat het maar om te lachen is’, maar wees je ervan bewust dat het neerhalen van een ander vooral JOUW onzekerheid toont. Tevens sleurt het vaak meer mensen mee dan de gepeste zelf, want wie bijvoorbeeld constant te lezen krijgt dat dikke billen maar vies zijn, gaat automatisch zichzelf ook anders bekijken. Wees dus heel bewust van de woorden en gedragingen die jij aan de dag legt, en ga op onderzoek waarom je de nood voelt om anderen neer te halen. Schoner wordt de wereld er namelijk niet van.

3. De kunst van het compliment

Maken complimentjes jou ook zo ongemakkelijk? Dan ben je niet alleen! Vaak staan we te draaien en te blozen, of wuiven we die mooie woorden weg. Newsflash: het is écht ok om met heel veel plezier een compliment in ontvangst te nemen en hiervan te genieten! En strooi je zelf graag met pluimen? Dan is het net zo fijn om niet steeds de focus op uiterlijkheden te leggen. Zet ook eens de inzet van je partner, het talent van je kind, of de verwezenlijkingen van je collega’s in de verf! Vaak hebben deze een sterker effect.

Lief voor mijn lijf van Sabine Peeters, 19.99 euro, uitgegeven bij Lannoo

Meer nuttige tips van een expert

Tips van een expert: zo krijg je een goede dosis zelfvertrouwen
Tips van een expert: zo leg je jezelf minder druk op
Tips van een expert: zo begin je elke dag boordevol energie