Elise Crombez is geboren in Moeskroen op 24 juli 1982 en won op 17-jarige leeftijd de modellenwedstrijd Miss Mannequin in Roeselare. In 2001 maakte ze haar runway-debuut voor Alaïa. Ze werd meermaals het gezicht van Prada en stond op meer dan 10 Vogue-covers. Nu woont ze in Los Angeles waar ze naast modellenwerk ook schrijft over feminisme, politiek en vriendschap.

Lenny Letter

“Ik vind inspiratie bij vrouwen die hun ding doen en zich niet laten ontmoedigen,” zei ze vorig jaar aan Feeling. “Onlangs ging ik ergens met vriendinnen surfen en was er een vrouw van zestig bij die in twee tellen op haar surfplank stond. Mijn vriendinnen in L.A. en ik geven elkaar het gevoel dat we alles aankunnen. Dat heb ik hard gemist in mijn modellenjob.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Daarnaast liggen vrouwenissues Elise Crombez na aan het hart. “Ik schrijf voor websites en vrouwenfora. Actrice Lena Dunham van Girls runt de site Lenny Letter (sinds oktober 2018 opgedoekt) waar ik ook voor schrijf. Het is een platform rond feminisme, stijl, gezondheid, politiek en vriendschap.”

Openlijk kwetsbaar

Elise is dan ook enorm blij dat fotografen en fashionmagazines meer en meer afstappen van Photoshop. “Rimpels, flaporen, spleetjes tussen de tanden… het mag gezien worden. Met dank aan wereldsterren als Lady Gaga en Lena Dunham, die zich laten fotograferen zonder make-up en met cellulite.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Straffe vrouwen die hun ding doen en zich niet laten ontmoedigen inspireren Elise het meest. “Vrouwen kunnen zo veel, ook openlijk kwetsbaar zijn. We komen geregeld in L.A. met vriendinnen samen om elkaar een hart onder de riem te steken. Zeker nu in Trump-tijden is dat nodig.”

Openingsbeeld: Zeb Daemen