Een idool dat van z’n sokkel dondert, doet pijn. Blijf je fan of stopt het daar? “Die persoon heeft zo’n impact op je leven gehad. Wanneer die plots wegvalt, beland je in een soort crisis.”

Soms zijn enkele woorden genoeg om een idool finaal van zijn sokkel te trekken. ‘Wife beater’: zo omschreef de Britse krant The Sun de bekende Hollywoodster Johnny Depp na aantijgingen van zijn ex-vrouw Amber Heard over huiselijk geweld in een vernietigend artikel in 2018. De acteur sleepte de krant voor de rechter wegens laster, maar kreeg eind 2020 het deksel op de neus. Ook al lieten zijn advocaten optekenen dat Depp waarschijnlijk in beroep zou gaan tegen de ‘perverse en verbijsterende beslissing’, tackelde het vonnis definitief zijn alreeds wankelende carrière. Op 5 november maakte Warner Bros. bekend dat Depp uit de film Fantastic Beasts 3 werd gehaald omdat de crew niet geassocieerd wilde worden met de zaak. Toch een klein lichtpuntje voor de acteur: zijn beloofde vergoeding voor de film, zo’n tien miljoen dollar, mocht hij wel houden.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

*De voornaamwoorden van Inke zijn die en hen.

Tekst: Jorik Leemans. 

Meer lezen over maatschappij en celebs: