Dat Meghan niet verlegen zit om af en toe haar rebels kantje te tonen, wisten we al. Nu is dat niet anders, ze zal na de bevalling niet aan de trappen van het ziekenhuis komen staan voor de traditionele foto, zoals Kate en Diana haar dat voordeden.

We kennen de routine al wanneer er uitbreiding is in de Britse koninklijke familie. Eerst wordt aangekondigd dat de bevalling gestart is, dan wordt de geboorte aangekondigd en het geslacht en gewicht bekendgemaakt. Vervolgens maken mama en baby hun opwachting op de trappen van het ziekenhuis, ongeveer vier uur na de geboorte van het nieuwe koninklijke familielid.

Volgens Tim Rooke, koninklijk fotograaf, zal het er bij Meghan en Harry anders aan toe gaan. Hij nam drie keer de foto van Kate Middleton  aan het St Mary’s ziekenhuis in Paddington. Hij is overtuigd dat Meghan het klassieke familiekiekje aan haar voorbij zal laten gaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Geen richtlijnen

Volgens de fotograaf zal het deze keer anders zijn. “Ik denk zelfs dat we de baby helemaal niet te zien krijgen, maar dat het een privé-aangelegenheid wordt”, vertelt hij aan Cosmopolitan. “Ik heb tot nu toe amper informatie gekregen van het paleis. Toen Kate op hetzelfde punt in haar zwangerschap was, hadden we briefings met richtlijnen gekregen. Nu is dat niet het geval. En dat zou niet zo vreemd zijn, het is tot nu duidelijk dat Meghan graag zelf de touwtjes in handen wilt houden. Zo werd vorige week al duidelijk dat ze niet met de vaste gynaecologen van het koningshuis werkt, maar haar eigen team kiest.

Kritiek

Bovendien kwam er bakken kritiek op de publieke traditie. “Vier uur na de geboorte stond Kate er perfect bij, mooie make-up en de haren in de plooi. Terwijl ze zich verschrikkelijk moe gevoeld moet hebben. Het moet heel zwaar zijn voor haar én het geeft een compleet vertekend beeld aan net bevallen vrouwen die er zo helemaal niet uitzien”, klonk het.

Instafamous

Natuurlijk zullen Meghan en Harry er niet onderuit kunnen, het publiek kan niet wachten om het kindje te zien. Volgens Tim is het geen toeval dat de royals net een account op Instagram hebben aangemaakt. “Ze zullen waarschijnlijk daar een foto posten”, klinkt het. Wij kijken er alvast naar uit!

View this post on Instagram

What an incredibly special surprise the grassroots led #globalsussexbabyshower was last Sunday! The Duke and Duchess of Sussex are immensely grateful for the outpouring of love and support in anticipation of the birth of their first child. In lieu of sending gifts, the couple have long planned to encourage members of the public to make donations to select charities for children and parents in need. If you already made a donation, the couple send you their greatest thanks. If you are thinking about it, they ask that you kindly consider the following organisations they’ve selected, which we will highlight here over the next few days: @thelunchboxfund @littlevillagehq @wellchild @baby2baby The Duke and Duchess remain appreciative for your warm wishes and kindness during this especially happy time in their lives! Thank you for sharing the love ❤️

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten