Home Celebs Waarom is Jennifer Lawrence boos op zichzelf?

Waarom is Jennifer Lawrence boos op zichzelf?

Waarom is Jennifer Lawrence boos op zichzelf?

"When the Sony hack happened and I found out how much less I was being paid than the lucky people with dicks, I didn't get mad at Sony. I got mad at myself. I failed as a negotiator because I gave up early."

Zo reageerde Jennifer Lawrence toen ze ontdekte dat ze minder verdiende dan haar mannelijke tegenspelers in de film ‘American Hustle’. 

Filmster of niet, ook in de showbusiness is er een loonkloof tussen mannen en vrouwen. Dat kwam aan het licht toen hackers persoonlijke informatie en e-mails van Sony vrijgaven. In die docomenten staat dat 'The Hunger Games'- actrice Jennifer Lawrence en collega Amy Adams voor de film American Hustle minder betaald werden dan hun mannelijke tegenspelers Bradley Cooper, Christian Bale en Jeremy Renner. Ook al is ze volgens zakenblad Forbes de best betaalde actrice in Hollywood (in 2014 verdiende ze zo'n 52 miljoen dollar), de mannelijke sterren verdienen toch nog meer. 

Haar 'uitspatting' is zeker goed om het debat over de loonkloof in alle sectoren over de hele wereld terug op gang te brengen. J. Law zal in de toekomst dan ook meer op haar strepen staan. Voor de film haar nieuwste science fiction drama 'Passengers' wil ze 8 miljoen meer verdienen dan collega Chris Pratt

 

Lees ook: