Terwijl de strijd rond de Brexit in regeringskringen duchtig verder woedt, vierde de rest van het Verenigd Koninkrijk afgelopen maandag Commonwealth Day. Bij die 70ste herdenking van de zogenaamde ‘Commonwealth’ – een verbond tussen maar liefst 53 landen, waarvan de meeste Engels als moedertaal hebben –  hoorde uiteraard een uitgebreide ceremonie in Westminster Abbey. Eregasten van het moment? The British Royal family natuurlijk: zowel the Queen herself, als zoon Charles en zijn Mrs. Camilla Parker Bowles, als Elizabeths twee bekendste kleinzonen en hun spouses waren aanwezig.

Die laatste twee, Kate en Meghan, begroetten elkaar zelfs voor het eerst sinds Kerst erg ostentatief en hartelijk voor het oog van het grote publiek. Misschien wil het viertal – dat eerder gewoon geen gehoor gaf aan lopende geruchten dat er tussen de twee Britse Duchesses een haar in de boter zou zitten – nu dan toch heel duidelijk als een sterk ‘royal Fab Four’-front naar voren komen.

Catherine Walker vs. Victoria Beckham

Opdagen deed het viertal – vooral de vrouwelijke zijde van de bende dan – natuurlijk weer in stijl. Terwijl Kate koos voor een vrij klassieke rodedouble-breasted‘ Catherine Walker-jas met bijpassend hoedje, ging Meghan dan weer voor een iets meer eigentijdse en high fashion look door zich te hullen in een op maat gemaakte versie van een jurk uit de herfst/winter 2019 collectie van Victoria Beckham.

De Beckham-midi-jurk met kettingpatroon werd speciaal voor ‘Royal Standards‘ voorzien van een iets hogere halsuitsnijding. Daarbij droeg Markle een spierwitte jas en een schattig dameshoedje in dezelfde kleur, en een paar diepgroene Beckham-stiletto’s en een clutch in dezelfde kleur.

Emotioneel momentje

Maar de outfit-galore van beide Duchesses was niet het enige dat opviel tijdens deze viering van de Commonwealth. Tijdens de ceremonie was immers te zien hoe Meghan op een gegeven moment een traantje wegpinkt. Waaraan de Duchess of Sussex dat emotionele momentje te danken had? Wel hoogstwaarschijnlijk aan een ontroerende uitvoering van het nummer ‘Run‘ van de Noord-Ierse en Schotse band Snow Patrol.

Dat nummer werd tijdens de viering live en a capella gecovered door de Britse mannelijke tenor Alfie Boe. Die combinatie raakte bij de Hertogin blijkbaar een gevoelige snaar. Al kunnen de zwangerschapshormonen er natuurlijk ook voor iets tussen zitten.

Smaragdgroen met zwarte bloemen

Eerder op de dag verscheen Markle overigens nog al eens in een al even onberispelijke en modieuze outfit. Eveneens ter ere van de Commonwealth Day bracht ze samen met haar man Harry een bezoek aan Canada House, het Canadese consulaat in Londen, en luisterde er naar het levensverhaal van Canadese expats in de UK en dat van hun kinderen.

Speciaal voor die gelegenheid droeg Markle een sublieme smaragdgroene wollen jas en een bijpassende jurk van Erdem, met zwart geborduurde bloemen, uit diens laatste spring/summer-collectie. Om de look af te werken koos Markle dan weer voor twee van haar absolute favorieten: haar zwarte Deneuve-hakken van Aquazzura en een clutch van Givenchy.

Canada Romance

Het bezoek aan Canada House was voor Markle bovendien extra bijzonder, omdat ze Canada zelf voor lange tijd haar ‘thuis’ heeft kunnen noemen. Tijdens de opnames van de serie ‘Suits‘ – waarin Markle heel aantal seizoenen de rol van advocate Rachel Zane voor haar rekening nam – verbleef de Hertogin immers steevast in Toronto.

Het is overigens in die Canadese periode dat ze Harry leerde kennen. De Prins maakte in die tijd regelmatig low key-uitstapjes naar de stad speciaal om Markle te kunnen zien. Hoe romantisch, nee?

Lees ook: