In oktober 2018 kondigde Kensington Palace leuk nieuws aan: Meghan Markle en prins Harry verwachten hun eerste kindje! Ook voor hun bevalling – hoe kan het anders – zouden de twee het ietsje anders aanpakken dan gewoonlijk (want tradities zijn zo mainstream). Meghan zou immers in een ander ziekenhuis bevallen dan haar schoonzus Kate Middleton.

Niet St Mary’s, zoals Kate

De eerste babyfoto’s van George, Charlotte en LouisKate in perfecte vorm zorgden al voor heel wat feministische debatten – werden allemaal op dezelfde plek gemaakt: voor de Lindo Wing van het St Mary’s Hospital in Paddington.

De stenen trap en zwarte hekken zullen waarschijnlijk nìet op de front page verschijnen als de Meghan-baby er is. De Duchess of Sussex zal volgens bronnen immers in Frimley Park Hospital in Surrey bevallen. De tante van Harry, de Countess of Wessex, kreeg hier ook haar twee kindjes.

Waarom Frimley Park? Het kindje wordt verwacht in de lente en tegen dan zullen Meghan en Harry al in hun nieuwe huis in Frogmore Cottage vertoeven. Dat zou dichter bij Frimley Park liggen dan bij St Mary’s Hospital.

Due date

Met kerst onthulde Meghan een grote tip over rond wanneer haar baby ter wereld zal komen. Gehuld in een ensemble van goede vriendin Victoria Beckham, zei ze aan fotograaf Karen Anvil dat het bijna zover was. Hoewel Kensington Palace dus aankondigde dat we rond de lente de baby mogen verwachten, is de geboorte misschien wel vroeger gepland.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Worden het twins?

Er gaat trouwens nog een roddel de ronde: Meghan en Harry zouden volgens sommige bronnen niet één maar twee kindjes verwachten. De goksite Paddy Power heeft zoveel biedingen op twee baby’s – op een vrijdag – dat ze zelfs gestopt zijn met nog goks toe te laten. Mensen vergelijken de buik met andere vrouwen die zoveel maanden zwanger zijn en beweren dat Meghans buik groter is dan gemiddeld.

Het zou zo gek trouwens nog niet zijn, want langs Harry’s kant zitten er tweelingen in de familie. De broer van prinses Diana, Charles Spencer, kreeg een eeneiige tweeling en haar grootvader kreeg ook een eeneiige tweeling. Als Harry en Meghan effectief de volgende in de familie zijn, zou dat de eerste tweeling in het paleis zijn sinds 589 jaar.

Meer over de zwangerschap van Meghan