Home Celebs Dit wist je nog niet over de scheiding van Brad Pitt &...

Dit wist je nog niet over de scheiding van Brad Pitt & Angelina Jolie

Dit wist je nog niet over de scheiding van Brad Pitt & Angelina Jolie

Het was gisteren even wereldnieuws, het mooiste showbizzkoppel gaat uit elkaar. Angelina Jolie heeft de scheiding aangevraagd. Maar hoe begon hun sprookje ook alweer? En wat weten we over de scheiding tot nu toe?

 

Hoe het allemaal begon…

In 2003 leerden Brad Pitt en Angelina Jolie elkaar kennen op de set van Mr. & Mrs. Smith. Hoewel Brad Pitt op dat moment nog getrouwd was met Jennifer Aniston steken heel wat geruchten de kop op. Maar zowel Brad als Angelina ontkennen op dat moment een affaire. Nadat de film was ingeblikt – in 2004 – bleven Angelina en Brad ‘heel goede vrienden’. In 2005 werd de scheiding met Jennifer Aniston aangevraagd. Brad koos voor zijn Angelina. Een droomkoppel werd gevormd.

In 2006 maakte het koppel bekend zwanger te zijn van een kindje. De geadopteerde kindjes Maddox en Zahara krijgen de achternaam Jolie-Pitt, want ook Brad vraagt de adoptie aan. Niet veel later is er het heuglijke nieuws van de geboorte van Shiloh. In 2007 adopteren ze ook nog Pax, een jongetje uit Vietnam. En er is nog meer gezinsuitbreiding, want in 2008 bevalt Angelina van de tweeling Knox Leon and Vivienne. Na lange geruchten kondigt Brangelina in 2012 de verloving aan.

In 2013 zorgt Angelina Jolie voor een kentering in borstkankeronderzoek. Ze maakt bekend preventief haar borsten te hebben laten verwijderen omdat ze over het borstkankergen beschikt. Een krachtig signaal én een voorbeeld voor veel vrouwen. Wereldwijd zeggen dokters dat meer vrouwen zich laten testen én een zelfde operatie laten uitvoeren. Brad Pitt toont zich als lieve, steunende echtgenoot. “Ik vind het een echte heldendaad”, vertelt hij erover in interviews. Later laat ze ook haar eierstokken en baarmoeder verwijderen.

In 2014 is het eindelijk zover. Brad Pitt en Angelina Jolie geven elkaar het ja-woord in Frankrijk.

Unlike other accounts, I will NOT give up this one! Brangelina FOREVER ❤️❤️ I believe they will get back together one day!

A post shared by Brad Pitt + Angelina Jolie (@brangelinanews) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nu, twee jaar later, vraagt Angelina Jolie de scheiding aan. Ze wilt het hoederecht over hun 6 kinderen.

Waarom een scheiding?

Wanneer zo’n bekend koppel een scheiding aanvraagt, steken er uiteraard heel wat geruchten de kop op. Zo zegt het Amerikaanse blad TMZ dat Jolie niet tevreden is over de opvoedingsmethode van Brad. Anderen hebben het dan weer over een affaire met Marion Cotillard, een Franse actrice die samen met Brad Pitt in Allied speelt.

Wat nu met de kinderen?

Angelina Jolie heeft het hoederecht aangevraagd. Ze wilt graag dat de 6 kinderen bij haar blijven. Door het drukke leven van Angelina en Brad hebben ze vooral heel veel gereisd tussen hun woonplaatsen New Orleans, Los Angeles, Frankrijk en Surrey. In een recent interview met The Guardian vertelde ze nog dat ze het ‘nomadebestaan’ een beetje beu is, en klaar is om zich ergens te settelen. Maar tijd zal uitwijzen wat er nu precies gebeurt.

‘Einde van een tijdperk’

Het koppel heeft zelf gereageerd op hun aankondiging. Angelina’s advocaat meldde het volgende: “Er is een aanvraag tot scheiding, de beslissing werd genomen voor de familie. Ze geeft geen commentaar en wilt in alle rust en stilte deze moeilijke periode kunnen verwerken.” Ook Brad Pitt zegt aangedaan te zijn van de scheiding: “Ik ben erg verdrietig, maar het enige wat nu echt telt, is het welzijn van onze kinderen.”

Toen het nieuws bekend raakte ontploften sociale media zowat. Het regende heel wat reacties. Mensen zijn in shock. Zo ook goede vriend George Clooney, hij kwam helemaal uit de lucht gevallen. “Ik wist dit niet. Wow, dit is vreselijk. Zoiets is altijd vreselijk voor een familie”, klonk het. Ook fans zijn in shock. Daarnaast worden er heel wat mopjes gemaakt over Jennifer Aniston. Volgens sommige bronnen zou zij lachen in haar vuistje, maar er is nog geen officiële reactie van haar. Zangeres Adele was net zoals de vele fans in shock: “dit is het einde van een tijdperk”, zei ze tijdens een concert in New York. Ze droeg het concert op aan ‘Brangelina’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Meer over liefde & relaties: