Dat Meghan Markle wel weg weet met een stukje designer fashion, is een vrij publiek bewaard ‘geheim’. Maar wat vaak wordt haar ravissante verschijning op een gala- of ander evenement opgemerkt in een zinderende jurk van grote huizen als Givenchy en Burberry of in een outfit van welgekende ontwerpers als Stella McCartney of Carolina Herrera.

Dé nummer één wanneer het aankomt op de Duchess’ fashion favorites, blijkt echter nog een andere grote naam te zijn: want in silhouetten van de Taiwanees-Canadese designer Jason Wu verschijnt la Markle blijkbaar wel erg vaak.

Jason Who? Nee, Wu

Twee weken geleden nog droeg Meghan een ontwerp van Wu naar de première van The Lion King: een A-lijn model op midi-lengte, bestaande uit zwart satijn en een schouderdetail in sheer lace.

Ook toen Meghan voor de eerste keer het jaarlijkse event van het Royal Foundation Forum voorzat in de rol van officiële ‘beschermelinge’ van het fonds, deed ze dat in een jurk van haar favoriete designer: dit keer een vrij klassiek en zedig, maar utility-getint exemplaar in blauw met een overslag en bindbaar lint in de taille.

Something blue

Meghan’s voorliefde voor de designer in kwestie dateert echter al van ver vóór haar dagen als Britse Royal. Ze zou voor een eerste keer met de ontwerpen van Wu in contact gekomen zijn, toen ze zelf in tijdlang in Canada woonde voor de opnames van Suits – de advocatenreeks waarin ze ettelijke seizoenen lang de rol van Rachel Zane vertolkte.

Het tweetal zou elkaar destijds in Toronto zelfs meerdere malen ontmoet hebben. “Ik had in het verleden al verschillende keren met Meghan gewerkt en via de Canadese mode-industrie zijn we verder met elkaar in contact gekomen”, zei Wu in een interview met Harper’s Bazaar al eens over zijn relatie met de Britse Hertogin.

Dat Meghan zo graag gezien wordt in ontwerpen van zijn hand, daar is de ontwerper natuurlijk niet rouwig om: “Als iemand als Meghan een van mijn jurken draagt, dan betekent dat voor onze brand natuurlijk instant een wereldwijde aandacht. Dat blijft ongelofelijk.”

High Society-women

Het is bovendien ook niet de eerste keer dat Wu tot de favoriet van een nogal in de spotlights lopend publiek figuur gekozen wordt: ook Michelle Obama verscheen tijdens de legislaturen van haar man als president van de VS veelvuldig in een ontwerp van de inmiddels in New York gebaseerde designer.

Waarom zoveel belangrijke, maar modebewuste vrouwen die zich graag mooi kleden, maar toch ook moeten letten op bepaalde normen en standaarden van de high societykringen waarin ze zich bewegen, zich zo graag lijken te hullen in jurken van Jason Wu? Het moet iets te maken hebben met de klassiek-elegante, maar toch lichtjes verniewende stijl van de ontwerper. In zijn designs houdt Wu het meestal zedig: kleuren als zwart, donkerblauw, bordeaux komen vaak voor, maar ook olijfgroen, wit met een streepje of goud worden niet geschuwd.

Het vernieuwende, maar toch smaakvolle upscale kantje van de Wu-ontwerpen, zit ‘m vaak in de innovatieve, complexe snit van de jurken: asymmetrie, overslagen en splits zijn geen uitzondering.

Meghan Markle in Jason Wu

Meghan before Harry in Wu-heels

Meghan before Harry in galajurk van Jason Wu

Meghan in Fiji in een groene Wu-dress

Meghan Markle in jurk van Hugo Boss, ontwerp van Jason Wu

Beeld: Getty Images. 

Lees ook: