Na elf jaar huwelijk hebben Hertog en Hertogin William en Kate Middleton nu voor het eerst een officieel portret gekregen. Het schilderij is van de Britse artiest Jamie Coreth en werd in Cambridge voorgesteld.

Cambridge

Volgens kunstenaar Jamie Coreth is het een hommage aan de stad Cambridge. De kleuren en vormen verwijzen naar de historische gebouwen in de stad. Het olieverfschilderij hangt  in het Fitzwilliam Museum in de Universiteit van Cambridge. Na drie jaar zal het uitgeleend worden aan de National Portrait Gallery in Londen. 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
 Ongelofelijk privilege

De kunstenaar deelde zijn werk trots op Instagram. “Het was surreëel en een ongelofelijke ervaring”, schrijft hij erbij. “Het is een ongelofelijk groot privilege dat ik gekozen ben om dit schilderij te mogen maken.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jamie Coreth (@jrcoreth)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
 The Vampire’s wife

Kate draagt een smaragdgroene jurk van The Vampire’s wife, ontworpen door Susie Cave, de vrouw van Nick Cave. William draagt op het schilderij een donker pak en een blauwe das.

William en Kate brachten alvast een bezoekje aan het museum, het schilderij werd goedgekeurd. William en Kate kregen de titel hertog en hertogin toen ze elf jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. William is de tweede in lijn voor de Britse troon, na zijn vader Charles.

Meer lezen: