Home Celebs Zo zag de verkiezingsuitslag eruit als enkel millennials zouden stemmen

Zo zag de verkiezingsuitslag eruit als enkel millennials zouden stemmen

Zo zag de verkiezingsuitslag eruit als enkel millennials zouden stemmen

Het nieuws van de Amerikaanse verkiezingen sloeg in als een bom. Surveymonkey deed een onderzoek, een wat blijkt? Als enkel millennials (de jongeren tussen 16 en 35) zouden kunnen stemmen, zou de uitslag er helemaal anders uitzien. Brexit 2.0 dus.

De millennials die gestemd hebben, kozen voornamelijk Clinton. Net zoals bij de Brexit zijn het dus de oudere generaties die voor de uitslag hebben gezorgd. Om even te duiden: om de Amerikaanse presidentsverkiezingen te winnen moet een kandidaat 270 kiesmannen behalen. Als het aan millennials lag, won Clinton met 504 kiesmannen, Trump zou er 23 hebben. Een heel ander verhaal dan vandaag dus.

Surveymonkey onderzocht ook de uitslag als enkel blanke millennials zouden stemmen. Hoewel de vermindering dan iets minder verpletterend was (348 kiesmannen), zou Clinton nog steeds overtuigend gewonnen zijn. Net zoals in Groot-Brittannië een duidelijke generatiekloof dus.

Maar de uitslag is wat het is. In shock? Je bent zeker niet alleen. Hier vind je 6 manieren om om te gaan met de uitslag. Wil je weten hoe de rest van de wereld reageert op de overwinning? Dat ontdek je hier. Mis je de Obama’s nu al? Hier vind je hun prachtige liefdesverhaal in 9 foto’s.