Nog maar een paar weken geleden zette actrice Angelina Jolie haar 18-jarige adoptiezoon Maddox trots af voor zijn allereerste dagen aan de Yonsei University in Seoul, Zuid-Korea. Nu, een paar weken later, zal de actrice waarschijnlijk opnieuw erg trots zijn op haar zoon, nu om de wijze manier waarop hij ‘gevoelige zaken’ blijkbaar op jonge leeftijd al erg omzichtig communiceert naar de media toe.

Toen Maddox – die relatiegewijs al geruimte tijd op gespannen voet staat met vader Brad – enkele dagen geleden door paparazzi aasgierig naar deze band gevraagd werd, beantwoordde Maddox die vragen erg beheerst en toch eerlijk. Op de vraag of ook vader Brad hem nog zou komen bezoeken op school, zei hij: “I don’t know about that, what’s happening“. Toen de fotograaf verder toespeelde op de gespannen band tussen vader en zoon door te vragen of Maddox’ relatie met Brad nu volledig voorbij was, antwoordde de 18-jarige opnieuw mild en niet dwingend: “Whatever happens, happens.”

Escalatie in privéjet

Dat de relatie tussen Maddox en Brad al geruime tijd niet goed zat en dat die scheefgegroeide band tussen beiden zelfs mee de aanzet gegeven zou hebben tot de uiteindelijke scheiding van ‘brangelina’, is een publiek geheim, zo berichtte US Weekly eind augustus al. Zo zou het drie jaar geleden tot een geëscaleerd incident zijn gekomen tussen vader en zoon in een privéjet. Het handgemeen gaf moeder Angelina niet alleen rechtstreeks aanleiding om de scheiding met vader Brad aan te vragen, het incident zou bovendien ook onderzocht zijn door het departement Children and Family Services van Los Angeles.

En hoewel de onderzoekseenheid tot de concussie kwam dat het hier gewoon een argument betrof zoals dat al eens vaker voorkomt tussen een vader en een tienerzoon, weigerde Maddox in de maanden daarna alle contact met zijn vader. Pas in oktober 2017 troffen beiden elkaar blijkbaar opnieuw, zij het niet zonder de bemiddelende aanwezigheid van een relatietherapeut. Sindsdien verloopt het contact tussen beiden erg stroef.

Ups and downs

Hoewel Maddox in zijn communicatie naar de pers toe een terugkerende band met zijn vader dus niet afzweert, zou hij binnenskamers wel al hebben laten verstaan geen verder contact met Brad meer te wensen. Volgens bepaalde bronnen zou Maddox zich zelfs helemaal niet identificeren als ‘de zoon van Brad Pitt’, daar moeder Angelina hem immers al adopteerde nog vóór ze een relatie met de acteur begon. Vader Brad aan de andere kant, blijft volgens US Weekly blijkbaar echter wél hoopvol over zijn band met Maddox: “Brad is hoopvol dat naarmate zijn zoon ouder wordt, hun band wel terug zal verbeteren.”

De relatie tussen moeder Angelina en zoon Maddox, lijkt dan weer beter dan ooit. Recent liet Jolie nog openlijk verstaan erg trots te zijn op al haar kinderen: “Mijn kinderen zijn stuk voor stuk sterke individuen met een open geest. Ik probeer hen te begeleiden naar volwassenheid door zelf een voorbeeld te zijn: vriendelijk, liefdevol en barmhartig ingesteld, zoals ook mijn moeder dat was voor mij.” Als er een argument of een ruzie nodig is, gaat de actrice ook dat evenwel niet uit de weg. “We moeten onze volgende generatie goed voorbereiden op de wereld: er gebeurt daar zoveel deze dagen en daar moeten ze tegen opgewassen zijn.”

Lees ook:

SOURCE: Elle.com / E-online / US Weekly