Citytrips vragen soms wat van je conditie. Je wil in slechts enkele dagen tijd de belangrijkste gebouwen, monumenten en places-to-be gezien hebben. Of je nu gaat voor een weekendje weg in eigen land of voor een tripje naar een bruisende wereldstad. Hoe dan ook moet je de tijd nemen om jezelf in een fancy zeteltje te settelen en te genieten van een ongelofelijke cocktailcreatie. Onze Feeling-gastvrouw Hannah Van Ongevalle, dé bekendste vrouwelijke bartender van België, tipt je alvast deze topadresjes.

 

1. Jigger’s

“Niet alleen in het buitenland vind je iconische bars. Jiggers is één van de meest toonaangevende bars van België. Ze zijn enorm vooruitstrevend, creatief en verdienen een plek tussen de beste internationale bars ter wereld.”

Oudburg 16 – Gent
www.jiggers.be

2. Little Red Door

“Barmanager Remy Savage heeft een ongelooflijk uitgebreid smakenpalet. Hij werkt met unieke ingrediënten en gebruikt zeer interessante technieken, zoals fermentatie. Het is een Franse bar, dus gebruiken ze ook Franse producten, zoals absint of andere spirits op basis van anijs. Ik lust eigenlijk niet zo graag anijs, maar hier doen ze er wonderen mee.”

60 Rue Charlot – Parijs
www.lrdparis.com

3. Tales & Spirits

“Een kleine, gezellige cocktailbar van een jong koppel. De cocktails zijn zeer toegankelijk, ook al werken ze met heel speciale ingrediënten en hebben hun creaties veel diepgang. Ik ben ook verzot op de hapjes die ze serveren, het is foodpairing van de hoogste plank. Ze staan niet voor niets in de top 50 van beste bars ter wereld.”

Lijnbaanssteeg 5-7 – Amsterdam
www.talesandspirits.com

4. Oriole

“Voor mij is dit dé ontdekking van het jaar. Completely mesmerizing: je hebt geen idee in welk tijdperk je bent beland, of in welke stad. De cocktails zijn geweldig, de bartender is super gastvrij, de barsnacks zijn top en er speelt een jazz band.”

Smithfield Market, E Poultry Ave – Londen
www.oriolebar.com

5. Dandelyan

“Meer en meer hotels hebben nu een geweldige bar. Dandelyan in Londen is er zo eentje. Ze hebben onlangs de prijs gewonnen voor beste cocktailmenu. Dat is niet te verwonderen, want er zijn constant dertig uiterst getalenteerde mensen bezig met de ontwikkeling van nieuwe cocktails. Ik heb er vijf cocktails gedronken, ook een geweldige non-alcoholische. Mijn vriend zei dat het leek op een voorgerecht in een sterrenrestaurant.”

20 Upper Ground – Londen
www.morganshotelgroup.com

cover-decemberMeer over gastvrouw Hannah Van Ongevalle lees je in het decembernummer van Feeling. Te koop vanaf woensdag 23 november 2016.