Home Gastvrouw De 5 favoriete boeken van gastheer Maarten Vangramberen

De 5 favoriete boeken van gastheer Maarten Vangramberen

De 5 favoriete boeken van gastheer Maarten Vangramberen

Onze gastheer Maarten Vangramberen houdt van sport, sneakers én lezen. Dit zijn de 5 favoriete boeken van onze gastheer. 

 

1. Congo, David Van Reybroeck

Een dik boek, maar wat een parel. Gebaseerd op ongelooflijk veel onderzoek, gegoten in prachtige zinnen. Non-fictie op deze manier neergepend is een zeldzaamheid.

2. L’etranger, Albert Camus

Verplichte kost op de schoolbanken, maar onlangs heb ik het nog eens opnieuw gelezen. Amper 80 bladzijden, maar dan pas besef je waarom het zo’n klassieker is geworden.

3. Duet met valse noten, Bart Moeyaert

Een kinderboek, maar één die een verpletterende indruk op me maakte. Omdat ik, toen ik het las, ook worstelde met m’n eerste verliefdheid.

4. Topsport in de Genen, David Epstein

Sport en wetenschap hebben me altijd waanzinnig hard geboeid. Een prachtig boek over een wetenschappelijke tocht naar de kiem van talent.

5. Elementaire deeltjes Michel Houellebecq

Een zeer mysterieuze man die geregeld van de wereldbol lijkt te verdwijnen. Het boek is hard, rauw en verfilmd. Maar het maakte heel veel indruk op me.

 

Meer lezen over Maarten? Ontdek dan hier of onze gastheer een romanticus is en bekijk hier de keuze van Maarten. 

Het februari-nummer van Feeling met gastheer Maarten Vangramberen + Feeling GOLD Jetset, ligt sinds 18/01 in de krantenwinkel. Mis ‘m niet!