Home Gastvrouw De 4 favoriete biertjes van Sofie Dumont

De 4 favoriete biertjes van Sofie Dumont

De 4 favoriete biertjes van Sofie Dumont

Sofie Dumont is een echte fijnproever en daar horen natuurlijk ook lekkere drankjes bij. Om haar dorst echt te lessen, drinkt Sofie al een graag een lekker, fris biertje. Wij vroegen wat haar vier favoriete biertjes zijn. 

Gueuze

“Ik ben goed bevriend met de brouwer van 3 Fonteinen, een heerlijke Gueuze. Ze noemen dit de champagne van de bieren en dat klopt echt. Het is een zeer goed aperitief. Toen ik mijn restaurant nog had, schonken we het zo: een klein scheutje gueuze in een champagneglas en dan aanvullen met champagne.”

Rodenbach

“Dit bier heeft voor mij de ideale zoet/zuur balans. Een perfect uitgebalanceerd bier dat niet gewoon dorstlessend is zoals een pintje, maar ook echt lekker. Ik heb het leren drinken samen met mijn vader, daarom zal dit bier altijd speciaal blijven voor mij.”

Rodenbach Sofie Dumont

Witbier

“Vooral in de zomer drink ik graag witbier. Elke streek heeft er wel eentje. Dat kan toch zo verfrissend zijn, zeker als het van ‘t vat is.”

Orval 6 maanden

“Dit is het bier dat mijn vader nog op zijn sterfbed heeft gedronken. Hij lag toen op palliatieve en hij heeft dat met zeer veel smaak opgedronken.”