Home Gastvrouw De 5 favoriete theesmaken van Pascale Naessens

De 5 favoriete theesmaken van Pascale Naessens

De 5 favoriete theesmaken van Pascale Naessens

Bij gezond eten hoort natuurlijk gezond drinken. En dan grijpt Feeling-gastvrouw Pascale Naessens steevast naar een kopje groene thee. Speciale varianten brengt ze zelf mee uit Azië, het continent van de theeplantages. 

“Ik hou van het ritueel van thee drinken. Hoe meer je het drinkt, hoe meer je het apprecieert en hoe meer je delicate smaken proeft. Bovendien is het heel lekker en bijzonder gezond”, aldus Pascale Naessens. We zetten haar 5 favoriete theesoorten op een rijtje.
 

1. Gyokuro – Japanse groene thee 

Groene thee is mijn topfavoriet”, meent Pascale Naessens. En met reden want van groene thee is wetenschappelijk bewezen dat het goed voor je is. Het maakt je slanker doordat het de stofwisseling stimuleert en de opstapeling van vet uit suikers tegengaat, is goed voor je botten én zorgt mooiere huid. Daarnaast zorgt het ook voor een verlaging van slechte cholesterol, een verbetering van de darmwerking én het reduceren van stress. 
 

2. Sencha Shokoi – Japanse groene thee

Pascale Naessens geniet van “alle variaties op groene thee”. Het woord ‘sencha’ betekent in het Japans “gekwelde thee”, dit verwijst naar de manier waarop de thee wordt gemaakt: van gedroogde theebladeren die bovendien niet gemalen worden. Het is de meest gedronken thee van Japan.
 

3. Witte thee van Mackwoods Fine Tea Sri Lanka

Het Mackwoods thee bedrijf werd opgericht in 1841. Naast het produceren van excellente thee, dat direct op hun eigen plantages gebeurt, zet het bedrijf zich in voor het milieu door onder andere een herbeplantingsprogramma. Gastvrouw Pascale bracht de exclusieve witte thee persoonlijk mee uit Sri Lanka voor “als het iets meer mag zijn”. 
 

4. Jasmine Pearl tea

Deze Jasmine Pearl tea nam ze mee uit China waar ze al een paar keer een theeceremonie bijwoonde“Groene thee met jasmijn, heel verfijnd, jonge groene blaadjes van de theeplant worden gemend met de aromatische jasmijnbloempjes”, licht Pascale Naessens toe.
 

5. China White Night Jasmin Tea

In deze extravagante Chinese jasmijn thee, afkomstig uit de zuidoostelijke Fujian provincie, worden de zeldzame Yin Zhen witte thee knopjes gemengd met zachte nachtelijk bloeiende jasmijn. “Alleen al voor de naam zou je het drinken. Zacht en sensueel”, meent Pascale.

 

Pascale naessens Ook helemaal gek op Pascale Naessens? Bekijk hier haar kookboeken.
 

Lees ook: 

3 recepten voor je feestmenu van Pascale Naessens 

Het fruitontbijt van Pascale Naessens.