Home Gastvrouw De 5 favoriete zeilplekken van Pascale Naessens

De 5 favoriete zeilplekken van Pascale Naessens

De 5 favoriete zeilplekken van Pascale Naessens

Pascale Naessens en haar man zijn fervente zeilers. De voorbije jaren hebben ze zowat de hele wereld afgezeild. Dit zijn 5 van de plekken waaraan ze hun hart verloren hebben.

1. Corsica

"Aan Corsica heb ik mijn hart verloren: het woeste landschap, de authentieke mensen, de ontroerende gezangen en de prachtige ankerplaatsen langs de westkust. In de tv-reeks Jambers Odyssee maakten we er een reportage over. We voeren Corsica binnen via de historische stad Bonifacio en daarna voeren we langs de kust tot in Calvi. Onvergetelijk!"

2. Cuba

"De Caraïben blijft een van de mooiste zeilgebieden ter wereld. Er zijn oneindig veel ankerplaatsen en overal zijn er faciliteiten voor zeilers. We hebben zowat alle eilanden bezocht, maar Cuba is wel een van de mooiste. We kwamen er in een zware storm terecht, een haast traumatische ervaring. Maar toen we aanlegden in de prachtige historische stad Cienfuegos waren we dat alweer vergeten."

3. Canarische eilanden

"We hebben de zeven Canarische Eilanden bezocht met de zeilboot. Het ging er soms heftig aan toe, want het is geen makkelijk zeilgebied. Tussen de eilanden staat er vaak een strakke wind en de Atlantische Oceaan kan er erg woelig zijn. Maar de beloning is des te groter wanneer je na urenlang opboksen tegen de golven en de wind de jachthaven binnenvaart en kunt genieten van een heerlijk lokaal wijntje."

4. Belize

"Op een verlaten eilandje aan de kust van Belize vierden we onze tiende huwelijksverjaardag. De zeilboot rustig voor anker, ondergaande zon, gekoelde champagne. Belize, een Centraal-Amerikaans ministaatje is een droombestemming voor zeilers. Er zijn tientallen onbewoonde eilandjes, er is een reusachtig koraalrif, de zee is altijd blauw en de beschaving ver weg."

5. Australië

"De Whitsunday Islands in de Australische staat Queensland zijn een toeristische trekpleister. Toch is het voor zeilers een echt paradijs. Na een tocht van veertien dagen langs de verschillende eilanden trok Paul de bijboot aan land op Long Island. Het was kerstavond en we besloten om die dag door te brengen in een resort op het eiland. Na drie weken zeilen hadden we wel wat comfort verdiend."

 

Wil je nog meer weten over Pascale Naessens? Ontdek hier haar 5 favoriete restaurants, haar fruitontbijt en hier verklapt ze 6 gezonde weetjes.

 

sd

Ontdek ook onze Feeling Gold over en door Pascale Naessens. Recepten die je nergens anders vindt, boeiende reisreportages en interessante ontmoetingen met mensen die een bron van inspiratie zijn voor Pascale Naessens. Stuk voor stuk prachtig vormgegeven. Om met al je zintuigen van te genieten.

Feeling GOLD Pascale Naessens is te koop in de winkel.