Elke maand hebben we in Feeling een straffe madam te gast. Deze maand is dat niemand minder dan VUB-rector Caroline Pauwels. Naar goede gewoonte verklapt ze haar beste tips. Als grote Brussel-fan verklapt ze dé adresjes die je moet bezoeken.

Neem hier een kijkje in het huis van gastvrouw Caroline Pauwels

De uittips in Brussel van Caroline Pauwels

  • Koppel een bezoek aan het kerkhof van Laken met het atelier van Ernest Salu. Het lijkt misschien luguber, maar is heerlijk.
  • Must-see: Het Horta-Lambeauxpaviljoen van de Antwerpse beeldhouwer Jef Lambeaux (1852-1908): het reliëf De Menselijke Driften, bij de koninklijke musea voor Kunst en geschiedenis, aan het Jubelpark, beperkt open, maar wel de moeite. Bezoek daar ook zeker het plaastermuseum of de afgietselwerkplaats. 
  • Het Erasmus Huis van Anderlecht is een jaarlijkse must-do voor mij. Dichtbij is er ook een mooi, klein begijnhof.
  • Het huis van David en Alice Van Buuren is een unieke plek, reserveren is noodzakelijk.
  • Het aanbod van  expo’s in Brussel is natuurlijk onuitputtelijk, en zijn voor mij een wekelijkse check: Bozar herbergt nu Plaizier de Bruxelles, een aanrader, maar ik ga ook graag en vaak naar het museum van Elsene en het Felixartmuseum in Drogenbos.
  • Muziek in Brussel: Muziek heelt wonden, doorbreekt de banaliteit en dagelijksheid, omdat het je quasi onmiddellijk in vervoering brengt, vooral wanneer je in Bozar een concert bijwoont. Ik hou van Bozar en zijn internationaal, ja zelfs rebels publiek.

Meer tips voor een citytrip in eigen land: