Home Gastvrouw De favoriete Belgische ontwerpers van Élodie Ouédraogo

De favoriete Belgische ontwerpers van Élodie Ouédraogo

De favoriete Belgische ontwerpers van Élodie Ouédraogo

Feeling-gastrouw Élodie Ouédraogo is gek op mode en vooral op de stukken van Belgische modeontwerpers. Ze gaf ons een lijstje door van haar favoriete Belgische designers.

Ik hou enorm van Belgische mode. De kwaliteit van de kledingstukken is onberispelijk en de collecties zijn steeds heel draagbaar. Dat laatste is voor mij heel belangrijk net omdat de prijzen daar gevoelig hoger liggen dan in de grote winkelketens. Ik wil kleding een hele tijd kunnen dragen om zo waar uit mijn geld te halen.

Dries Van Noten

Dries – what is not to love?Van Noten:  een genie in het mixen van interessante stoffen en aparte prints. Ik mag dan wel zwanger zijn, ik leef wel al heel de zomer lang in zijn fringe dress. De kledingstukken die hij ontwerpt, zijn wel voor de echte durvers onder ons.

Veronique Branquinho

Ontwerpen van Veronique Branquinho staan gelijk aan vrouwelijkheid en draagbaarheid, twee zaken die ik heel belangrijk vind aan kleding. Bovendien is Veronique in mijn ogen een heel sterke vrouw, want ze is erin geslaagd om na een faillissement haar merk terug op de kaart te zetten. Ook in het buitenland kan ze op veel bijval en appreciatie rekenen. Zo gaat de internationale én wereldberoemde Vogue-journaliste Suzy Menkes al jaren trouw naar haar shows.

Véronique Leroy

Ik leerde haar ontwerpen kennen in het de Brusselse multimerkenwinkel Icon. Ik was meteen verkocht, want het is écht onmogelijk om niet te stralen in haar creaties. Kort samengevat: haar kleding is zeer elegant gecombineerd met een tikkeltje stoerheid. Leroy ontwerpt ook regelmatig podium outfits voor Axelle Red.

Wim Bruynooghe

Wim Bruynooghe is the new kid in town. Met zijn ontwerpen bewijst hij dat er een nieuwe lichting sterke, Belgische ontwerpers aankomt. In april opende hij zijn eerste boetiek in Antwerpen. Zelf had ik het geluk één van zijn creaties te mogen dragen voor een televisieopname. Ik kan echt niet wachten tot ik me andere stukken uit zijn collectie kan aanschaffen!