Home Gastvrouw De favoriete films van gastvrouw Charlotte Vandermeersch

De favoriete films van gastvrouw Charlotte Vandermeersch

De favoriete films van gastvrouw Charlotte Vandermeersch

Feeling-gastvrouw Charlotte Vandermeersch is gepassioneerd door alles wat met film te maken heeft en heeft dan ook een uit de kluiten gewassen lijstje met favoriete films. Hoe kan het ook anders, als actrice zijnde en met een regisseur als lief. Vandaag schotelt ze je haar all time favorite films voor. 

1. L'important c'est d'aimer (1975)

van Andrzej Zulawski met Romy Schneider, Jacques Dutronc en Fabio Testi

Een typische jaren 70-film zoals we die niet vaak meer zien: beeldend, theatraal, expressionistisch bijna. Er zit ook echt theater in, want Romy wordt verliefd op een fotograaf die ervoor zorgt dat ze een rol in het Shakespeare-drama Richard III krijgt. Een broeierig liefdesverhaal over een driehoeksverhouding tussen Romy, haar echtgenoot en de fotograaf. Heel schoon, maar nogal zot.

2. Happy-Go-Lucky (2008)

van Mike Leigh met Sally Hawkins

Een origineel verhaal over een jonge vrouw die haar weg zoekt in het leven en de liefde. De hoofdfiguur Poppy is bijzonder positief ingesteld, bijna irritant zelfs, maar dat maakt haar net een fascinerend personage. Sally Hawkins brengt deze rol magistraal. Ik onthoud vooral de komische scènes terwijl ze leert autorijden.

3. Revolutionary Road (2008)

van Sam Mendes met Kate Winslet en Leo DiCaprio

Het koppel van Titanic herenigd in een treurig verhaal over een liefde die kapot gaat. Wie ooit liefdesverdriet heeft gehad, kan zich hier stijlvol in wentelen, want deze film is zo goed gemaakt. Veel tranen gelaten.

4. La Vie d'Adèle (2013)

van Abdellatif Kechiche met Léa Seydoux en Adèle Exarchopoulos

Over jonge, kwetsbare vrouwen die elkaar vinden en weer verliezen in passie. Niet evident en bizar als je weet dat die actrices heel ver zijn moeten gaan van de regisseur, ze moesten dagenlang keihard doorgaan met de seksscènes. Niet dat ik daar blij van word, maar het resultaat is wel een kunstwerk.

5. Another Woman (1988)

van Woody Allen met Gena Rowlands

De ontroerende zoektocht van een schrijfster die tegen een midlifecrisis aanhikt. Een minder bekende Woody Allen met veel typische ingrediënten: New York, ontrouw, koppels die uit elkaar gaan en weer samenkomen, op de sofa bij de psychiater, de dood, … En Gena Rowlands is een monument!

6. The Deer Hunter (1978)

van Michael Cimino met Robert DeNiro, Meryl Streep en Christopher Walken

Keiharde film, maar als je een echte klassieker wil zien: dit is hem! Je moet er je tijd voor nemen, maar je krijgt in ruil indringende cinema die pijnlijk aantoont hoe de Vietnamoorlog ingrijpt in het leven van de mensen in een klein industriestadje in Pennsylvania.

 

Feeling november Het Novembernummer van Feeling met gastvrouw Charlotte Vandermeersch ligt vanaf 21 oktober in de winkel. 

Lees ook: 

Charlotte Vandermeersch ontmoet Trixie Whitley