https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Gastvrouw De favoriete gerechten van Hanne Decoutere

De favoriete gerechten van Hanne Decoutere

De favoriete gerechten van Hanne Decoutere

Dit eet onze gastvrouw Hanne Decoutere het liefst… 

 1. De lasagne van mama

"Ik kan erg genieten van de lasagne van mijn mama. Zonder vlees, met veel groenten en veel kaas. Ik hou vooral van het korstje langs de rand van de schotel. Op onze verjaardag mogen we kiezen wat we eten en ik kies altijd hetzelfde."

2. Zalmhaasje met tomaatjes in de oven

"Ik kan niet koken, en ik kan daar ook weinig interesse en geduld voor opbrengen. Bij ons thuis grappen ze altijd: 'Geef Hanne een kookboek, dan leert ze eindelijk koken'. Dus kreeg ik een Puur Genieten-boek van Pascale Naessens. 'Weer een kookboek', dacht ik. Maar toen ik erin begon te lezen, herkende ik de filosofie en de gezonde levensstijl. En de gerechten zijn makkelijk, zoals dit zalmhaasje. Lekker en gezond, en binnen het kwartier staat het op tafel."

3. Macarons van het merk La Durée

"Ik ben een zoetekauw. Toen ik in Parijs woonde, ontdekte ik La Durée, een patisserie die gespecialiseerd is in macarons. Ze zijn superduur, maar ook superheerlijk. Met mijn ex-studiegenoten ga ik vaak terug naar Parijs, en het eerste wat we doen is macarons kopen en ze vervolgens laten smelten op onze tong. De prachtige doosjes gebruik ik om mijn juwelen in te steken."

4. Salade Niçoise

"Op restaurant neem ik vaak een slaatje. Ik eet vlees noch kip, dus kies ik al snel voor vis. Jaren aan een stuk bestelde ik een salade niçoise zonder zelfs de kaart te bestuderen. Zo raakte ik gespecialiseerd. Tegenwoordig bestel ik meer gevarieerd, maar de niçoise blijft een topper!"

5. Broccolisoep

"Ik eet heel graag soep. Verse soep maken gaat snel en gemakkelijk, en dat is een groot voordeel in mijn drukke bestaan. Soms kom ik thuis en wil ik naar een zak chips grijpen, maar dan zeg ik tegen mezelf: 'Komaan, karakter tonen' en dan maak ik soep. Waarom broccoli? Het bevat veel anti-oxidanten. Lekker, snel en gezond."

 

Lees ook het volledige interview van Hanne Decoutere met Bernice Coppieters hier.

 

Cover aprilnummer

Meer over deze Feeling-gastvrouw vind je in ons aprilnummer, vanaf 23 maart in de winkel.

Lees ook:

VIDEO: behind the scenes bij Hanne Decoutere 

VIDEO: de keuze van Hanne Decoutere