Home Gastvrouw De favoriete luxe campings van Cath Luyten

De favoriete luxe campings van Cath Luyten

De favoriete luxe campings van Cath Luyten

Waarom deze zomer je hotel niet eens omruilen voor een luxe camping? Glamping is hot, Cath Luyten deelt haar favoriete luxe campings. 

Les Ormes in de Dordogne

Kleine luxe camping in het groen met een strak zwart betonnen zwembad, terrassen in steigerhout en een charmante oude bus die omgetoverd werd tot poolbar. Je kan er smaakvol ingerichte safaritenten huren, maar je eigen tentje opzetten in de boomgaard vind ik nog niet iets leuker. Vorig jaar keken we op een tipi en een oude volkswagenbus. Geweldig sanitair met haardrogers, brocante spiegels, douches met grote regenkop … glamping quoi!

Kamperen in Yosemite of Brice Canyon (VS)

De campings van de Amerikaans natuurparken zijn allemaal even mooi. Ruime plaatsen, in het groen, voor amper 15 dollar, toiletpapier inbegrepen. Let wel: hier kan je niet reserveren en geldt het 'First come first serve' principe. Dus vroeg arriveren is de boodschap.

Camping Santa Barbara (California)

Exact wat je van glamping verwacht. Mooi aangelegde plekjes, mét vuurkorf en BBQ voor iedere tent. Je kan er ook van die typische Airstreams huren. Zwembad mét bubbelbad en dat alles met een prachtig zicht over de Pacific. 

Kennemer Duincamping De Lakens (Bloemendaal)

Kamperen in de duinen, ’s ochtends je tent openritsen en met de voetjes door het zand naar het water. Veel dichter kan je bij zee niet slapen. En overdag of ’s avonds lekker loungen in de legendarische ‘Woodstock 69’ met een goed glas en een BBQ. 

 

Lees ook: