Home Gastvrouw De favoriete vakantiebestemmingen van Hanne Decoutere

De favoriete vakantiebestemmingen van Hanne Decoutere

De favoriete vakantiebestemmingen van Hanne Decoutere

Onze Feeling-gastvrouw houdt van reizen, dit zijn haar favoriete bestemmingen.  

1. Zuid-Afrika

Hier ging onze huwelijksreis naartoe. We startten in Johannesburg en namen daarna het vliegtuig naar het Zuiden, Durban en Kaapstad. Ik herinner mij vooral lekker eten en mooie natuur. Het is een land waar ik zeker ooit eens terug naartoe wil. Het was ook mijn eerste kennismaking met het Afrikaanse continent, al is het geen stereotiep Afrikaans land, maar eerder westers.

2. IJsland

Fantastisch land! Een absolute aanrader vanwege de ongerepte natuur. Je ziet zo veel verschillende natuurfenomenen, van gletsjers en geisers tot meren en watervallen. We gaan graag op avontuur, we boeken een ticket en beslissen op het moment waar we eten en slapen.

3. Parijs

Mijn laatste jaar rechten heb ik aan de Sorbonne gevolgd, via Erasmus. Tijdens dat jaar Parijs ben ik volwassen geworden. De levenservaring was grandioos. En als ergens zou willen wonen in een volgend leven, dan is het daar. Ik zou perfect kunnen leven als 'Parisienne'.

4. San Francisco en de westkust

We startten in San Francisco en trokken drie weken door Amerika, langs de westkust: Muir Wood, Yosemite, de Grand Canyon, Death Valley. Als je daar uren onderweg bent naar het volgende punt besef je dat Amerika heel groot is.

5. De Alpen

Ik ben meer een berg- dan een zeemens. Vanaf mijn jeugd ging ik er skiën in de winter en bergbeklimmen in de zomer. Tijdens en na mijn studie vergezelde ik als monitrice een groep jongeren naar de Dome des Ecrins, een berg waarvan je door weersomstandigheden de top niet altijd kan bereiken. Jaren geleden zei ik tegen mijn man Geert: "Als jij op de top van die berg hebt gestaan, wil ik met je trouwen". Een jaar later stond hij er zonder mij. Hij bereikte de top, nam een foto van zichzelf op zijn knieën en stuurde die op. Zo heeft hij me ten huwelijk gevraagd.