Home Gastvrouw De gezonde gewoontes van Feeling-gastvrouw Elodie Ouédraogo

De gezonde gewoontes van Feeling-gastvrouw Elodie Ouédraogo

De gezonde gewoontes van Feeling-gastvrouw Elodie Ouédraogo

Sporten en gezond eten gaan hand in hand. Maar gezond leven gaat verder dan enkel healthy food. Elodie Ouédraogo deelt daarom haar gezonde gewoontes met ons. 

  • Start de dag met fruit en yoghurt in de plaats van met brood of ontbijtgranen. Dit is in het begin even wennen, maar het voordeel van fruit is dat je er gerust heel de voormiddag van kan snacken zonder schuldgevoel.
  • Probeer een paar keer per week te sporten. Dit hoeft absoluut niet lang te duren. Persoonlijk verkies ik een mix van verschillende sporten. Ik verkrijg het beste resultaat door een combinatie van pilates, kracht-of circuittraining en 2 looptrainingen per week.
  • Wanneer je geen tijd hebt om te sporten, zorg dan dat je dagelijks minstens 10.000 stappen zet. Dit is even efficient als 3 keer per week 20 minuten te gaan lopen.
  • Eén keer per jaar probeer ik een ontgiftingskuur te volgen. Vroeger was dit noodzakelijk na een lang atletiekseizoen vol extra vitaminen, proteïne shakes en powerbars. De Universal Contour Wrap is een eenvoudige ontgiftingskuur die je in vrijwel alle wellnesscentra kan kopen.
  • Drink voldoende! Probeer daarom steeds een flesje water in de buurt te houden.
  • Opteer ‘s avonds voor een licht verteerbare maaltijd en zorg dat er steeds gezonde snacks of verse soep in je frigo aanwezig zijn.