Feeling-gastvrouw Inge Onsea verklapt ons haar unieke lijstje inspirerende vrouwen. Van mode tot entertainment, noteer alvast deze powervrouwen:

 

1. Grace Coddington

Wie de naam van deze legendarische styliste uitspreekt, denkt meteen aan Vogues glossy fashion editiorials. Én meer, want nadat ze er zo’n 30 jaar de touwtjes in handen had als creative director leent ze sinds kort ook haar talent uit aan andere (zeer fashionable) projecten. Denk bijvoorbeeld aan Grace, een eau de toilette die ze in samenwerking met Comme des Garçon lanceerde.

2. Cass Bird

Het werk van deze Amerikaanse fotografe is intiem en prijkt zowel aan de muren van The Brooklyn Museum als op de felbegeerde pagina’s van de Amerikaanse en Britse Vogue. Barack en Michelle Obama, Emma Watson of Jay-Z? Het topje van de A-list poseert maar wat graag voor haar lens.

BEST example of HUMANS in lifetimes. LOVE RESPECT HONOR TRUTH 🙌🏼👊🏼💥🔥 📷 by me 🐤

A post shared by Cass Bird (@cassblackbird) on

3. Mata Hari

Ofte oog van de dageraad. Het is onder deze Maleisische artiestennaam dat de Nederlandse Margaretha Geertruida Zelle naam en faam maakte met exotische dansen. Al snel verscheen ze, gehuld in Oosterse gewaden en met colliers van gouden munten, op kunstenaarsfeesten in Montmartre en in voorname salons van de international wijken in Parijs.

4. Ursula Andress

De prijs van bekendste James Bondfragment gaat toch wel naar deze Zwitserse actrice. Gehuld in een nude bikini stapte ze uit de Caraïbische Zee en werd zo meteen hét sekssymbool van de jaren 60.

#Queen #perfection #flawless #ursulaandressfan #ursulaandress #ursulaandressstyle #ursulaandressmoment

A post shared by Ursula Andress Fansite (@ursula_andress_fan) on

5. Amanda Lepore

Deze transgender nightlife diva vormt een vaste waarde in het New Yorkse uitgaansleven, onder meer door haar verleden als Club Kids groepslid. Lepore is de muse van fotograaf en pop artist David LaChapelle, maar schreef ook recentelijk haar eigen autobiografisch boek.

Lees nog véél meer over Feeling-gastvrouw Inge Onsea in het grote modenummer. Nu in de winkel!

Kijk hier ook even binnen in het kleurrijke bureau van Inge Onsea in Antwerpen.