De Belgische zevenkampster en Olympisch kampioene Nafi Thiam heeft het razend druk. Dat ze naast haar atletiekcarrière ook nog een universitaire studie geografie aankan, én een spectaculaire fashionshoot voor Feeling, dankt ze aan haar indrukwekkende overstoorbaarheid. Nafi geeft deze maand een blik in haar leven in Feeling, maar ook hier kan je Nafi alvast wat beter leren kennen. Meet Wonder Woman!

 

1. Nafi groeide op in een dorp

Ik ben geboren in Brussel. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik een jaar of vijf,
zes was en mijn moeder ging in Rhines (bij Namen, red.) wonen met ons. Het was altijd gezellig druk bij ons thuis, met vier kinderen: mijn broer Issa is de oudste, dan kwam mijn zus Fama, dan ik, en dan mijn kleine broertje Ibrahima. Ondanks het leeftijdverschil waren Ibrahima en ik erg close. We worden nog altijd ‘de twee kleintjes’ genoemd, al is hij 1 m 96 en ik 1 m 84.”

2. Mama weet het best

Ik ben mijn moeder enorm dankbaar, omdat ze zoveel voor mij gedaan heeft.
Niet alleen wat de atletiek betreft, maar in het algemeen. Ze heeft een heel sterk
karakter en ze weet voor alles een oplossing. Als ik problemen heb of een beslissing moet nemen, is zij degene die ik om raad vraag. Ze heeft altijd alles in balans gehouden: vier kinderen grootbrengen, een job als lerares Frans en geschiedenis aan een middelbare school in Brussel… Daar is heel wat talent en organisatievermogen voor nodig. Ik probeer een voorbeeld aan haar te nemen, maar we zijn heel erg verschillend van karakter. Als ik aan een competitie deelneem, schiet zij volledig in de stress. Ik blijf onder alle  omstandigheden uiterst kalm.”

🖤

A post shared by Nafi Thiam (@thiam_nafi) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

3. Als Nafi geen kampioene was, dan was ze…

“Als ik niet meer zou kunnen sporten, zou ik verder studeren. En als we even buiten beschouwing laten dat ik de kost zou moeten verdienen, zou ik veel gaan reizen. Ik zou eerst naar IJsland en Peru gaan. En dan misschien een roadtrip door de Verenigde Staten. Maar dat is pas voor later. Zo laat mogelijk, want ik hou van wat ik nu doe. Maar met sport weet je nooit: één blessure en het kan afgelopen zijn.”

Lees nog véél meer over Feeling-gastvrouw Nafi Thiam in het augustus-nummer van Feeling. Nu in de winkel!

Lees ook:

De leuke pop-up bars in Antwerpen

Miranda Kerr is stiekem getrouwd in deze opvallende jurk