Home Gastvrouw Make it work: liever smartphone dan seks

Make it work: liever smartphone dan seks

Make it work: liever smartphone dan seks

Elke maand geeft straffe madam en Feeling-gastvrouw Elke Jeurissen in haar 'Make it work'-rubriek advies over hoe we onze professionele ambities waar kunnen maken. Deze maand heeft ze het over smartphones en seks. Hebben we je aandacht? Lees dan hier verder. 

Wist je dat we per dag onze smartphone 34 keer checken? Bijna 8 op de 10 smartphonegebruikers checkt zijn telefoon binnen het kwartier nadat hij wakker wordt. Een derde van de Amerikanen zegt zelfs liever seks op te geven dan hun telefoon.

Het zijn opzienbarende cijfers uit het boek Hooked. Auteur Nir Eyal legde onlangs op het marketingcongres in Gent uit hoe het komt dat we allemaal zoveel tijd spenderen op Facebook, Pinterest of nieuwssites.

Het zit 'm in ons hoofd

Het heeft alles te maken met psychologie, zo blijkt. Bedrijven koppelen hun product aan de dagelijkse routine van consumenten via 4 essentiële stappen. Dat is hét recept om je product onmisbaar te maken.

In het boek Hooked vind je vooral veel voorbeelden van hoe digitale diensten en apps daarin slagen, en een hoop vragenlijstjes om zelf mee aan de slag te gaan.

Feeling Meer tips van Elke Jeurissen vind je in het juninummer van Feeling

 

Op zoek naar nog meer interessante weetjes? Hier lees je de 5 zinnen die vrouwen moeten bannen uit hun mails. En check hier 5 redenen waarom stress ook positieve eigenschappen heeft.