Home Gastvrouw Natuurlijke beautytips van Goedele Leyssen

Natuurlijke beautytips van Goedele Leyssen

Natuurlijke beautytips van Goedele Leyssen

Onze gastvrouw Goedele Leyssen gaat voor de volle 100% voor een fris en gezond leven. Daar horen ook natuurlijk producten bij voor een stralende huid. Dit zijn haar 5 all-time favoriete, natuurlijke producten voor een frisse look. 

1. Een koude douche

Dit is de goedkoopste en meest efficiënte antiverouderingsbehandeling die er bestaat. Het maakt niet alleen je huid strak en glanzend, maar ook je zenuwstelsel en immuniteit sterker. Je bloed gaat beter stromen en je onderhuids vet slinkt. Een koude douche geeft je Popeye-energie, werkt ontgiftend en houdt je klieren en organen in topconditie!

2. Omega 3 supplementen

Van omega 3 worden je celmembranen soepeler (en je huid dus mooier). Ook je hersenen gaan er beter van werken want je brein bestaat voor 60 procent uit vetten. Het helpt bovendien tegen stress, heeft een ontgiftend effect, ondersteunt de stofwisseling en geeft energie. Omega 3 is een essentieel vetzuur wat betekent dat je lichaam het niet zelf kan aanmaken. Je vindt het in vette vis – ik raad bij voorkeur ansjovis, makreel, maatjes, haring aan – of neem een omega 3 supplement.

3. Zwavel

Elke cel in ons lichaam heeft zwavel of MSM (methylsulfonnylmethaan) nodig. Het doet je huid stralen, je ogen schitteren en geeft een glossy finish aan je haar en nagels. MSM werkt vochtafdrijvend en heeft een sterk ontgiftende werking doordat het je lever verjongt. MSM maakt je 'elastischer'; pijnlijke spieren na een workout behoren met MSM tot het verleden. Je vindt het in rucola, radijsjes, waterkers, spruitjes, broccoli of in gekristaliseerde vorm als voedingssupplement.

4. Komkommers

Ze zuiveren de nieren en helpen je om emotioneel in balans te blijven. In de schil van komkommer zit silica, een supermineraal voor een mooie huid. Het houdt de celwanden en aders elastisch. Rudolf Steiner beweerde dat als je veel silica eet, je bewustzijn groeit en je mooier wordt. Silica vind je ook in radijsjes, alfalfa en brandnetel.

5. Kurkuma

Een bron van carnosine, een aminozuur dat het collageen beschermt en het elastisch en soepel houdt. Het helpt fijne lijntjes, huisverslapping en rimpels voorkomen. Meng elke dag een theelepel kurkumapoeder onder je rijst of je groenten of snijd een duimlengte verse kurkuma in stukjes en bak ze met ui, knoflook en gember. Kurkuma moet minstens 5 minuten koken vooraleer je lichaam de actieve stof curcumine maximaal kan absorberen.