Home Gastvrouw Pascale Naessens 5 favoriete boeken

Pascale Naessens 5 favoriete boeken

Pascale Naessens 5 favoriete boeken

Ze leest het liefst boeken over koken, voedsel en gezondheid en leest slechts af en toe een roman. Ontdek hier de lievelingsboeken van Feeling-gastvrouw Pascale Naessens.

1. Hamburgers in het paradijs. Voedsel in tijden van schaarste en overvloed – Louise O. Fresco

"De auteur is een filosofe die ongelooflijk slimme connecties maakt tussen geschiedenis, kunst, architectuur en boeken."
 

2. De ontembare vrouw, als archetype in mythen en verhalen – Clarissa Pinkola Estes

"Dit is een echte klassieker die je niet in één keer kunt uitlezen. Het zijn allemaal verschillende verhalen en sprookjes die inzicht verschaffen in de vrouw, die het intuïtieve in de vrouw naar boven halen." 
    

3. The old man and the sea – Ernest Hemingway

"Een boek dat ik regelmatig herlees, zeker als we met de boot op reis gaan. Door Hemingway ben ik zelf beginnen vissen. Heerlijk om tijdens het zeilen zo dicht bij de natuur te zijn." 
    

4. Het positieve brein. Waarom sommige mensen slagen waar andere falen – Elaine Fox

"Een wetenschappelijk werk over de effecten van een positieve ingesteldheid. Je krijgt veel meer gedaan en bereikt veel meer als je negatieve gedachten bant. Een goed boek om te lezen in crisistijd."
    

5. The Vandana Shiva Reader – Vandana Shiva 

"Als je meer wil weten over het werk en de filosofie van Vandana Shiva, is dit een goed overzichtswerk. Je krijgt een beeld van het totale plaatje. Ze behandelt op een heel overzichtelijke manier alles wat er op ecologisch vlak foutloopt in de industriële landen."