Home Gastvrouw Rika Ponnet blikt terug en vooruit

Rika Ponnet blikt terug en vooruit

Rika Ponnet blikt terug en vooruit

Het hele jaar lang had Feeling maandelijks een bijzondere vrouw te gast. In het kader van het eindejaar vonden wij het tijd voor een reünie. We nodigden hen uit op onze feestelijke eindejaarslunch, hadden een gezellige babbel en onderwierpen hen aan een snelle vragenronde. Benieuwd wat Rika Ponnet, gastvrouw van ons februarinummer, heeft geantwoord? Je ontdekt het hier.

Mijn feestdagen zijn niet compleet zonder: “Ik ben geen fan van het opgeklopte sfeertje, het consumeren en ‘moeten’, ik word er elk jaar een beetje moe van. Wat kijk ik altijd weer uit naar de normaliteit vanaf 2 januari.”

Ik was dit jaar bijzonder dankbaar voor: “Fijne gezinsmomenten, een zonnige dag, de warme appreciatie van een klant, een goed gesprek met een vriendin, mijn gezondheid. Professioneel was de deelname van onze organisatie aan Vind je lief een leerrijke ervaring.”

Cold turkey: in 2016 stop ik met: “Te snel ‘ja’ zeggen. Ik hoop vaker eens ‘neen’ te kunnen zeggen, maar blijf ook dankbaar voor al de mooie kansen die het leven me biedt.”

Dit was mijn beste Feeling-moment: “Het interview met Sue Johnson. Ik kreeg er heel veel mooie reacties op. Het was een reis die me inspireerde en voedde. Samen eten met de andere gastvrouwen vond ik ook een bijzonder genoegen. De levenslust, maar ook de eenvoud en echtheid spatte in het rond.”

Dé ontdekking van 2015 was: “Enkele fijne leeservaringen: Het Hout van Jeroen Brouwers, de Patrick Mel rosecyclus van Edward St Aubyn. En het natuurdomein Bourgoyen in Gent. Wat een fijne plek om te lopen!”

In 2016 kijk ik uit naar: “Ik leef nogal in het moment, want ik weet intussen dat veel van de plannen die je maakt, snel kunnen worden doorkruist. Ik kijk uit naar de verrassingen die het jaar voor mij in petto heeft.”

 

Meer over Rika: