Home Gastvrouw Top 5 internationale boeken van Feeling-gastvrouw Rika

Top 5 internationale boeken van Feeling-gastvrouw Rika

Top 5 internationale boeken van Feeling-gastvrouw Rika

"Ik lees 40 jaar en kan uit de duizenden boeken onmogelijk een top 5 distilleren, dat zou afbreuk doen aan de oneindig veel mooie momenten, de inzichten, de glimlachen en tranen, de voldoening vooral die zoveel boeken me gebracht hebben. Ik hou het op de fijne leeservaringen van de afgelopen twee jaar." – Rika Ponnet

 1. Atemschaukel, Heute wär ich mir lieber nicht begegnet
  Herta Müller

  "Ik las eerst Atemschaukel en dat blies me simpelweg omver. Op elke bladzijde was ik in vervoering en ervoer ik een steek van jaloezie dat ik niet over het vermogen beschik om de dingen zo in taal te verbeelden."

 2. The sense of an ending, Levels of life
  Julian Barnes

  "'n Melancholische, stille observator van het leven met grootse inzichten in het leven. Hij gebruikt geweldige metaforen om ze uit te drukken. Een terechte publiekslieveling."

 3. Onder vrienden, Een verhaal van liefde en duisternis
  Amos Oz

  "Episch en meeslepend. Hij kan op een schitterende manier pijn en lijden van het leven verwoorden. Dat brengt troost en inzicht."

 4. Melnitz, Gerron
  Charles Lewinsky

  " 'n Schitterende verteller. Er is geen betere geschiedenisles over de Tweede Wereldoorlog dan zijn romans!"

 5. De Tora-trilogie
  Herbjorg Wassmo

  "De kwetsbare, juiste manier waarop zij kindermisbruik en de gevolgen ervan neerzet, kan je alleen maar raken. In de feministische kijk op dingen van de jaren '80 vind ik me minder, maar haar verhaal liet me niet los."

Rika Ponnet