Home Gastvrouw Waarom elke foodie naar IJsland moet volgens Dagny Ros

Waarom elke foodie naar IJsland moet volgens Dagny Ros

Waarom elke foodie naar IJsland moet volgens Dagny Ros

Voor vele is IJsland nog onontgonnen terrein. Toch trekt het land en zijn hoofdstad, Reykjavik, meer en meer toeristen aan. Het land van de vulkanen, grillige rotsformaties, gletsjers en natuurlijke stoombaden is ook het thuisland van onze Feeling-gastvrouw Dagny Ros. Naast al die prachtige natuur kan je er ook van een buitengewone keuken proeven. Dagny legt uit waarom elke foodie nu een reisje naar IJsland moet boeken.

 

De tweede thuishaven van Dagny Ros is Antwerpen. Ontdek ook haar favoriete lunchplekken in A-town!

1. Het Lamsvlees

Lamsvlees uit IJsland is een echte ontdekking. Het vlees is ongelooflijk smaakvol.

2. De vele zuivelproducten

De zuivelproducten zijn fantastisch lekker. Er zijn veel kaasboeren die echt durven experimenteren. Je moet zeker eens kaas met jalapeño proeven! Ook onze Skyr, een soort magere kwark, is een absolute must. Mijn favoriete manier om het te eten is met verse bosbessen en een beetje room, zalig! En als je vindt dat je te veel calorieën binnen hebt, maak je gewoon een fikse wandeling door de wondermooie natuur.

3. Altijd BBQ weer

Je moet absoluut eens een IJslandse barbecue meemaken. In België is het altijd zo braaf, met gemarineerde vleesjes en spiesjes van bij de slager. In IJsland doen we alles zelf. Er is ook altijd vlees én vis. De salades zijn ook super. Er wordt veel moeite ingestoken en het is een tikkeltje sexyer.

4. Dé IJslandse Hotdogs

De IJslandse hotdogs zijn een klasse apart: met lekkere mosterd, pikante saus, uitjes… In België smaken ze vaak wat waterachtig.

5. Local food

Er zijn in IJsland veel lokale specialiteiten die je enkel daar kunt eten. Ik denk aan walvis (écht lekker, net biefstuk) of puffin (papegaaiduiker), dat smaakt zoals eend.

Benieuwd of ze nu het liefst américain préparé of grijze garnalen eet? Gaat haar voorkeur toch uit naar IJsland of eerder België? Check de keuze van Dagny in deze video.

Kom meer te weten: