Home Gastvrouw Word jij dit jaar sociaal ondernemer?

Word jij dit jaar sociaal ondernemer?

Word jij dit jaar sociaal ondernemer?

Straffe madam en Feeling-gastvrouw Elke Jeurissen heeft een gloednieuwe rubriek in Feeling waarin ze tips en advies geeft om al jouw professionele ambities waar te maken. In het januarinummer van Feeling laat Elke je kennismaken met social entrepreneurship

Ondernemers zijn niet enkel 26-jarige whizzkids die naar Silicon Valley trekken. Zo is social entrepreneurship al enkele jaren aan een opmars bezig. Mensen die een idee om een maatschappelijk probleem aan te pakken, omzetten in een product, dienst of bedrijf, daar gaat het over.

Zo is de gratis online encyclopedie Wikipedia van Jimmy Wales ontstaan in 2001 vanuit de visie dat iedereen ter wereld recht heeft op kennis. Ondertussen werden er meer dan 34 miljoen artikels in 288 talen door vrijwilligers geschreven.

Het Vlaamse TEJO werd in 2009 opgericht door Ingrid De Jonghe als reactie op de lange wachtlijsten voor hulp aan jongeren (tussen 10 en 20) met een acute psychische nood. Zij kunnen nu snel en gratis terecht voor een goede babbel bij een netwerk van therapeuten in de provincie Antwerpen.

Piet Colruyt investeert met zijn Social Impact Fund in Belgische sociale ondernemingen zoals Boobs ’n Burps, de winkels rond borstvoeding.

Zelf aan de slag? 

Loop jij al een tijdje rond met een goed idee? Leg het voor aan de experts. Voor gratis advies en begeleiding kun je terecht bij www.sociale innovatiefabriek.be en www.ashoka.org.

Meer inspiratie, tips en verhalen vind je op straffemadammen.com. Lees ook de volledige rubriek van Elke deze maand in ons januarinummer.