Feel It

Het beste van de week

01

Hét fashion-event

22 april is het National Shopping Day!

Wat is het? Op zaterdag 22 april duikelen we diep in onze portefeuille. Want dan is het National Shopping Day en no way dat jij met lege winkelzakken naar huis keert. Ga langs bij winkels als WE Fashion, JBC, Uniqlo, Zeb en Paris Londres maar pssst… vergeet jouw kortingspasje niet.

Niet te missen, want: vanaf 19 april vind je bij jouw Feeling een gratis pasje dat je recht geeft op 20% korting in de deelnemende winkels. Wil je nù al weten waar je ‘m allemaal kan gebruiken? De volledige lijst van shops kan je hier uitpluizen. Toon jouw pasje op 22 april in deze winkels of shop met je kortingscode online. PS. Don’t forget to share your outfit with #nationalshoppingday #feelingmagazine ;-). (Lise Milbou)

Voor updates over dit evenement kan je steeds terecht op onze Facebookpagina.

02

Hét restaurant

Samurai

Wat is het? Het Japanse restaurant Samurai, vlakbij de Grote Markt in Antwerpen, kreeg recent een complete make-over.

Niet te missen, want: Samurai is volledig heringericht in typisch Japanse stijl: je kunt zelfs plaatsnemen op een traditionele tatami. Je schoenen berg je gewoon op in de ingebouwde houten vakjes. Lange tijd stond Samurai bekend om de showcooking op grote teppanyaki platen, maar nu is ook het aanbod sushi en sashimi enorm uitgebreid. (Evelien Rutten)

03

Hét hotel

Pension Homeland

Wat is het? Pension Homeland is een retrohotel in de omgebouwde marinebasis van Amsterdam. Je logeert er rustig in het groen aan het Ij, en toch dichtbij het Centraal Station.

Niet te missen, want: het vroegere officiersonderkomen biedt nu plaats aan een sfeervol café-restaurant met zonig terras, een eigen brouwerij en een hotel met 31 kamers in fifties-stijl. Elk met eigen badkamer, uitzicht op het groen of op het water en gratis internet, vanaf € 133 voor 2 personen of € 228 voor 4.  (Evy Van Elsacker)

04

Hét event binnenland

YIA Art Fair in Brussel

Wat is het? 45 internationale galerieën zorgen voor 2000m2 kunst in het iconische Square Brussels Meeting Center op de Kunstberg. YIA (acroniem voor Yesterday is Aujourd’hui) trekt Europa rond en doet dit jaar naast Maastricht, Basel en Parijs dus ook Brussel aan.

Niet te missen, want: dit is een unieke kans op de crème de la crème van de hedendaagse kunstwereld te ontdekken. Vooraanstaande kunsthandelaars uit Parijs, Amsterdam, Milaan, Barcelona, Praag en nog een resem andere Europese grootsteden tonen er hun poulains. (Annelies Vanbelle)

 

05

Dé expo buitenland

David Hockney

Wat is het? Tate Britain stelt de beroemdste werken van de Britse popart kunstenaar David Hockney tentoon. Van schilderijen en tekeningen tot print, fotografie en video: je ziet er zijn meest markante werken van de afgelopen zestig jaar, in de aanloop naar zijn 80ste verjaardag. Ook nu blijft hij zijn stijl veranderen en nieuwe technologieën gebruiken, creatiever dan ooit.

Niet te missen want: dit is de meest volledige expo ooit van een van de meest invloedrijke Britse moderne kunstenaars. Met werken die nooit eerder te zien waren, naast al zijn onvergetelijke doeken en portretten. Logeer in de Citizen M vlakbij, ook eigentijds Brits. (Evy Van Elsacker)

 

06

Hét boek

Karkas

Waarover gaat het? Nora beseft al heel jong dat ze ‘ongewoon’ is omdat ze de dingen anders ziet, hoort en voelt dan haar leeftijdsgenoten. Als een kameleon probeert ze zich aan te passen, tot ze de diagnose krijgt dat ze bipolair is. In plaats van medicijnen te nemen, beslist ze om zichtzelf aan een resem strikte regels te onderwerpen.

Niet te missen, want: Femke Schavemaker is een succesvolle reclamevrouw die zelf ook kampt met een bipolaire stoornis. Adembenemend precies beschrijft ze in haar debuutroman hoe Nora de wereld ervaart. Soms verrassend poëtisch, vaak donker en angstaanjagend. Een must voor iedereen die meer wil weten over deze stoornis. (Johanna Spaey)

 

07

Dé film

A United Kingdom

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? De kroonprins van Botswana, in Afrika, (David Oyelowo, van Twelve Years A Slave) wordt in Londen verliefd op een blank meisje van bescheiden komaf (Rosamund Pike, van Gone Girl). Hun relatie wordt noch door hun familie, noch door hun regering geaccepteerd.

Niet te missen, want: wie van biopics zoals The King’s Speech of Imitation Game houdt, zal ook voor deze vakkundige combinatie van epische muziek, fraaie beelden en waargebeurde historische romantiek in zwijm vallen. Oyelowo, die eerder in de huid kroop van Martin Luther King, is een charmante leading man. (Andreas Ilegems)

 

08

Dé shop

Komono flagship store @ Antwerpen

Wat is het? Hét brillen- en horlogemerk keert terug naar zijn roots en opent een eerste Flagship Store in Antwerpen. Zeven jaar geleden brachten oprichters Raf Maes en Anton Janssens hun allereerste collectie accessoires op de markt, gemaakt in een klein Antwerps atelier, en sindsdien is het merk ook internationaal bekend (ze verkopen in meer dan 50 landen!).

Niet te missen, want: Komono maakte eigentijdse kwalitatieve designs toegankelijk en veranderde hiermee de klassieke kijk op luxury. Hun horloges, zonnebrillen en sinds 2016 ook optische brillen mochten al een samenwerking genieten met onder meer Basquiat, Magritte, Andy Rementer, Baloji en Colette. Nu is het tijd voor een eigen stek en dat werd er eentje tussen de lokale kunstenaars en fashioniconen in hartje Antwerpen. (Lise Milbou)

Komono Flagship Store – Lombardenvest 16/18, 2000 Antwerpen (open sinds 1 april)

09

Dé beauty-tutorial

Dit keukenmiddeltje maakt komaf met mee-eters

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Huda Kattan staat in de Forbeslijst op nummer 3 van best betaalde influencers ter wereld én dus zijn wij wel eens benieuwd naar haar beautyhacks. Een huidprobleem waar veel vrouwen last van hebben, zijn zwarte puntjes of mee-eters. Volgens Huda kan je ze eenvoudig weg’brushen’ met een oude tandenborstel, tandpasta en wat bakpoeder. Let wel: gebruik geen tandpasta met veel munt, want dat kan je ogen irriteren.

Niet te missen, want: Huda Kattan woont in Dubai en gaf zeven jaar geleden haar job in de financiële wereld op om van haar passie haar job te maken. Nu staat ze samen met haar twee zussen aan het hoofd van het beauty-imperium Huda Beauty, bekend om hun valse wimpers (waar Kim Kardashian fan van is) en vloeibare lippenstiften. (Lise Milbou)

 

10

Win win win

Win één van de drie designerhandtassen van Mieke Dierckx t.w.v. € 330!

Wat is het? Belgisch, Bevallig, Bestendig Design. Een designerhandtas die voldoet aan de drie grote B’s kan alleen maar door Mieke Dierckx ontworpen zijn. Een absolute must-have want wat anno 2017 tijdloos en toch speels is, moet je in je kast hebben.

Niet te missen, want: Dankzij Feeling maak jij nu kans op een handtas van deze jonge Belgische designer. Kiess uit Een roze, cognac of zwarte handtas t.w.v. €330. Onze favoriet: de leder gevoerde Mini-briefcase-scales-rosé-tas. Doe mee aan onze wedstrijd en wie weet zijn jouw outfits binnenkort helemaal “on-point” dankzij een prachtige designertas! Waag hier snel je kans!